Dam

Ny tränare klar för damlaget - Jesper Nilsson uppflyttad från juniorlaget

Publicerad 2021-02-10 11:20
Jesper nilsson
Jesper Nilsson
Vasalunds IF har gjort klart med en ny ledarstab för damlaget inför denna säsong med Jesper Nilsson i spetsen. Just nu är laget i fullgång med försäsongen och närvaron på träningarna har varit hög trots det kyliga vädret.


Kul att du fortsätter vara tränare Jesper, hur känns det att få detta förtroende från klubben?

- Det är kul att få fortsätta och även ta detta kliv som tränare. Många spelare som är med just nu har jag tränat sedan en längre tid tillbaka.
Det kommer bli ett år där vi ska lägga grunden för en långsiktig satsning på damsidan som sker i klubben - en satsning som tog fart förra året - och det känns väldigt inspirerande. Med den väldigt drivna och motiverade gruppen spelare i dagens trupp är våran förhoppning att det redan i år visar att vi är en förening att räkna med på flick- och damsidan, säger den nye chefstränaren Jesper Nilsson.


Till sin hjälp kommer Jesper ha med sina tidigare ledarkollegor från damjuniorlaget, Max Egger som assisterande tränare och även Ellinor Lindström samt Lena Christoffersson som lagledare.


- Det är kul att Jesper Nilsson vill ta det här steget. Det ger vårt damlag den rätta energin som behövs just nu. Laget har startat bra och gör sin 4:e träning för året ikväll. På träningarna har det varit minst 20st spelare som bidragit till ett mycket bra träningsflyt, säger sportchef Elias Gergi.


Jesper Nilsson - Fakta

Född: 1987
Uppvuxen: Sundbyberg
Fotbollsutbildning: UEFA B DIPLOMA
Anknytning: Damjuniortränare i Vasalunds IF sedan 2019
Aktuell: Klar som chefstränare för Vasalund IF:s damlag

Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub