Dam

Målkalas för Damlaget när man besegrade Årsta FF

Publicerad 2021-09-20 21:21
Dsc 0321
​Damlaget stod för en stabil hemmaseger när Årsta FF stod för motståndet denna höstliga söndagskväll. En gedigen laginsats med fenomenalt passningsspel lade grunden för kvällens seger med hela 10–1.

Första halvlek

Inledningsvis är Vasalund lite för bekväma med bollen vilket Årsta tar till vara på direkt genom att ta ledningen på ett fint distansskott, 0 -1.

Ett mål som gav matchen energi då Vasalund började öka tempot. Man radar upp klara chanser och i den 21:a minuten kommer kvitteringen på ett välplacerat distansskott från Tyra Gullstedt. Hemmalagets energi tilltar, kvalitén höjs och passningsspelet förbättras avsevärt. I den 25:e minuten nickar Hilda Bergh in 2–1 på lagets sjätte(!) hörna hittills i matchen. Resten av halvleken kontrolleras av Vasalund som rullar boll på ett mycket bra sätt över hela planen vilket leder till många chanser och ytterligare tre mål. Vasalund går till halvtidspausen med en trygg 5-1 ledning.

Andra halvlek

Årsta inleder halvleken med hög energi och press, men Vasalund lyckas genom att lugn bibehålla det fina passningsspelet längs marken och alternerar med några djupledsbollar framåt vilket både skapar bra möjligheter och tvingar gästerna att jobba rejält i defensiven. Den höga energin och det stundtals fina klapp-klapp spelet ger ytterligare fem mål för Vasalund under den andra halvleken.

Matchen slutar 10–1, där hela åtta(!) olika målskyttar skrivs in i målprotokollet. Detta tillsammans med att målen görs genom fasta situationer, distansskott, kombinationsspel och djupledsspel visar på att laget kan göra mål på många olika sätt.

- I dagens match lyckas vi hålla ett bra passningsspel i princip hela matchen igenom där hela laget involveras och det blir riktigt kul att spela fotboll säger mittfältsklippan, Elsa Pella.

Nästa match spelas på Zinkensdamms IP borta mot Reymersholms IK den 26 september18:00. Det blir en ny spännande bortamatch som vi ser fram emot och som kommer ha stor betydelse nu när serien börjar dra ihop sig.

Målskyttar & målgivande passningar i Vasalund IF

21' Tyra Gullstedt (Nellie Andersson)

25' Hilda Bergh (Tyra Gullstedt)

28' Sofia Mazanti Nyberg (Norah Hassel Tano)

36' Cake Posang (Vanja Majed)

45' Hilda Bergh (Momal Memon)

66' Sofia Mazanti Nyberg (Gretta Sindayihebura)

73' Alexandra Kervén (Vanja Majed)

79' Momal Memon (Elli Schmidt Byman)

83' Petra Christoffersson (Vanja Majed)

89' Vanja Majed (Tyra Gullstedt)