Dam

Damlaget landar ett tungt nyförvärv

Publicerad 2020-04-01 00:40
Shami
Damlaget fortsätter att rekrytera spelare som ska färga truppen. Den Ex-allsvenska spelaren Shamiram "Shami" Yakob har signat för klubben vilket innebär att lagets erfarenhet växer.


Shami är klar för Vasalunds IF. Hon är mest känd för sin tid i AIK (2010-2012) när klubben spelade på den högsta nivån, OBOS Damallsvenskan. Senast kommer Shami från DFK Värmbol där det inte gick som tänkt, knappt hade hon börjat spela för klubben och åkte på en allvarlig korsbandsskada. Nu är Shami helt återställd och väljer att komma tillbaka till Skytteholm, denna gång för spel i den röda tröjan.


För mindre än 3 år sedan åkte du på dina andra korsbandsskada i karriären, hur hanterade du det?
- Ja, det var tufft eftersom det kom precis i uppstartsfasen med DFK Värmbol, redan på första träningsmatchen med knappt 2 min spelade så fastnar jag med foten i gräset och vrider till knäet. Där och då var det surt men jag intalade mig själv omgående att jag ska tillbaka till fotbollen. Så nu är jag här och redo att ge allt för den röda tröjan!

Skönt att höra att du är taggad! Hur har de första träningarna med laget gått?
- Det har varit otroligt roligt med mycket skratt och hög fart, som jag har saknat det! Laget är ungt och det är kul att se att samtliga spelare har mycket boll i sig.

På vilket sätt tror du att dina styrkor kommer bidra till laget?
- Jag tillhör ju de äldre i laget och det faller nog naturligt att jag kommer bidra med min rutin och speluppfattning. Jag älskar att ständigt tävla, vill vinna hela tiden och hoppas på att det smittar av sig till mina nya lagkamrater!

Något du vill hälsa Damlagets supportrar inför tävlingssäsongen?
- Ja, absolut! Kom ner till Skytteholm, ta en kaffe i solen och titta på underhållande fotboll samtidigt som ni hejar fram Div 4:s coolaste gäng!


- Vi är mycket nöjda med att "Shami" valt att spela för Vasalund i år. Ett kraftpaket centralt som med sin erfarenhet från absoluta toppnivå kommer ge detta lagbygge precis vad som behövs säger, Sportchef Elias Gergi.

Tack Shami för pratstunden och stort lycka till med säsongen!

Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub