Dam

Damlaget förstärker ledarstaben ytterligare

Publicerad 2020-04-21 15:07
Resized 2
Claudio Bueno, 32 år och med en omfattande fotbollsbakgrund ansluter till damlaget som assisterande tränare.

Varmt välkommen till Vasalunds IF och Damlaget, hur känns det?

- Tack, det känns bra och jag ser mycket fram emot denna utmaning.

- Jag är ursprungligen från Brasilien och tror på kraften av hårt jobb, kunskapssökande och upplevelser som ger en känsla för erfarenhet.
Jag växte upp i en miljö där man i princip kan säga att fotboll var mitt alternativ och detta har lett till att jag gjort fotbollen till mitt allting.
Jag är sedan flera år tillbaka med min tränarutbildning i fotboll som jag genomförde på "Universidade do Futebol" i Brasilien.

- Utöver min erfarenhet som tränare har jag under många år fått uppleva och erfara fotboll som spelare i Brasilien, Italien och Sverige vilket har gett mig olika och nyttiga perspektiv att förhålla mig till. Från Brasilien har jag fått med mig mycket av det tekniska och kreativa inom fotbollen som leder till att man kan lösa många situationer på planen genom att improvisera. I Italien fick jag en stor känsla för hur högeffektivt försvarsspel. I Sverige är det mest den fysiska aspekten i fotboll som sticker ut där olika moment utförts med väldigt hög fart.

- Jag väljer att ta mitt nästa steg i Vasalunds IF mycket tack vare det självförtroendet och den professionalism som finns inom klubben, avslutar Claudio Beno.

- Vi är mycket nöjda med att Claudio valt att börja i Vasalund. Det är en privilegie för oss som klubb att kunna ge chansen för honom som är relativt ny i Sverige att visa vad han går för, säger Sportchef Elias Gergi.

Tack Claudio för pratstunden och stort lycka till med säsongen!









Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub