Dam

Damlaget hakar på i toppen efter en urstark bortaseger: Sofia Mazanti Nyberg stor matchhjälte!

Publicerad 2021-09-09 13:09
Dsc 0667
​Under gårdagen var det dags för ny match för damlaget och denna gång bar det av ut till Enebybergs IP och match mot toppkonkurrenten Enebybergs IF. Vasalund har under senare säsonger haft det tufft när man gästat Enebybergs IP men just denna kväll skulle det ändras när slutresultatet blev 0-2, båda målen gjordes av Sofia Mazanti Nyberg.

Första halvlek

Hemmalaget trycker gasen i botten direkt från start med en hög och intensiv press. Vasalund har stundtals svårt att få ordning på sitt spel och blir en aning tillbakapressade under matchens första kvart. Trots denna frenetiska start lyckades Enebybergs IF inte skapa de där riktigt heta målchanserna utan Vasalund reder till slut anstormningen.

Halvvägs in i halvleken har Vasalund fått upp energin i spelet och närkamperna vilket till slut leder till det så förlösande ledningsmålet. Efter ett långt uppspel från Norah Hassel Tano och en vunnen närkamp kommer bollen ut till Mirinda Astland som sätter en djupledsboll till Sofia Mazanti Nyberg. Hon vinner sin en mot en duell och placerar säkert in 0-1 till stort jubel både på bänken och de tillresta supportrarna.

Enebyberg fortsätter att sätta en hög press under resterande tid av halvleken och hotar stundtals i djupled utan att riktigt få till någon 100% målchans på sina inspel eller avslut.

Andra halvlek

Andra halvlek har en liknande matchbild där energin är hög i båda lagen och båda vill gå framåt. Ju längre halvleken lider så trycker Enebyberg upp laget ännu mer, samtidigt som Vasalund kontrollerat försvarar sin ledning. Detta skapar goda omställningsytor för Vasalunds löpstarka spelare att röra sig på och kunna hota framåt. Vasalund lyckas skapa några heta chanser under en period utan att kunna förvalta dessa fullt ut. Det ska dock dröja hela vägen till matchminut 90 när Sofia Mazanti Nyberg återigen vinner en löpduell och kan forcera in 0-2 målet. Detta på en fin assist av Elli Schmidt Byman. Detta blir även slutresultatet och damlaget kniper alla tre poängen i denna tuffa och mycket viktiga bortamatch.

- Kvällens match var mycket intensiv och vi lyckades komma till många bra lägen. Sista 20 minuterna var väldigt tuffa, så därför var det stor lättnad att få trycka in 0-2 i slutminuterna och punktera matchen. Alltid skönt att få med sig 3 poäng (!), säger matchvinnaren Sofia Mazanti Nyberg.

Nu har damlaget spelledigt fram tills den 19 september. Då är Årsta FF som kommer på besök till Skytteholms IP. Matchstart är 18:00.