Dam

Damerna föll tungt i toppmötet: Elin Flyborg sänkte Vasa med 4 mål

Publicerad 2021-10-04 23:44
Vasa dam 1
​Vasalund IF:s damlag gästades av toppkonkurrenten IFK Lidingö BK, en regnig och blåsig söndagskväll på Råsunda IP. Matchen bjöd på spänning, intensitet och många mål vilket höll publiken varm! Vasalund föll i detta toppmöte med en snöplig uddamålsförlust med 3–4.

Första halvlek
Vasalund kommer ut extremt taggad tills kvällens match. Inledningsvis står matchen och väger där Vasalund tidigt hotar med djupledsspelet. I försvarsspelet ligger Vasalund helt rätt och ger inte gästerna möjlighet att skapa några målchanser.
Vasalund tar välförtjänt ledningen efter 13 minuters spel genom en hörna som Julia Paszew skjuter in i mål via en Lidingöspelare.

Gästerna får in en kvittering i slutet på halvleken skapad av seriens främste målskytt, Elin Flyborg. Här trodde de flesta att lagen skulle gå med oavgjort resultat till pausvilan. Den gedigna laginsatsen i Vasalund ville annat, på tilläggstid återtar hemmalaget ledningen genom en fin omställning och mål av Tyra Gullstedt som blir snyggt assisterad av lagkaptenen, Hilda Bergh.

Andra halvlek

Gästerna flyttar fram laget och lyckas vinna mer boll högre upp i planen i kombination med att man sätter tidiga bollar bakom Vasalunds backlinje lyckas man såra hemmalaget rejält. Det går undan när Lidingö plötsligt vänt underläget 2-1 till ledning 2-4 och det är återigen suveräna Elin Flyborg som står för samtliga mål.

Efter ca 30 minuter spelade av andra halvlek börjar Vasalund på nytt komma in i matchen och skapar ett par 100-procentiga målchanser och till slut kommer reduceringen, 3-4 genom Felicia Thunholm i matchminut 84.

Ett hårt forcerande Vasalund belägrar offensiv planhalva i slutskedet av matchen och skapar flertalet hörnor och halvchanser men tiden rinner ut och Lidingö lyckas behålla sin ledning och vinner till slut matchen med 3-4.

Vi vill rikta ett STORT TACK för det enorma publikstödet på plats, ni gjorde skillnad och det värmde i höstmörkret!

Slutresultatet innebär att Lidingö säkrar andraplatsen i tabellen och Vasalund får i den sista seriematchen spela om tredjeplatsen mot Vallentuna BK DF. Vasalund laddar om batterierna och kommer med revanschlust till avsparken på lördag den 9:e oktober kl. 14:00 på Vallentuna IP. Där siktet är inställt på en sista trepoängare så laget kan avsluta seriespelet med flaggan i topp.

Målskyttar Vasalund

13' 1-0 Julia Paszew
45+1' 2-1 Tyra Gullstedt
84' 3-4 Felicia Thunholm