Herr

Vasalund vann mot Karlslund - 6:e raka vinsten

Publicerad 2020-11-16 10:44
Dsc 0378
Det var dags för omgång 28 och hemmamatch för herrlaget igen efter att senast ha spelat 4(!) raka bortamatcher. Vårt mästarlag bjöd denna eftermiddag på bra fotboll och vann rättvist mot gästande Karlslund med 3-2.

Text: Dalibor Savic / Elias Gergi

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>

Vasalund hade inför denna match gjort några korrigeringar i laguppställningen där bl a Isak Hellgren Villegas (MB) från det egna ungdomsledet fick chansen att starta med herrlaget för första gången - Isak gjorde också senast ett piggt inhopp borta mot Nyköping.

Hemmalaget startar på ett bra sätt där passningsspelet och rörligheten i anfallsspelet är av hög kvalité. Gästerna Karlslund är dock inte helt ofarliga, mycket tack vara deras snabba kontringsspel. Lagen byter halvchanser med varandra men det första strået drar Vasalund när man via Frej Engberg tar ledningen, 1-0!

I matchens 38:e minut får gästerna en farlig frispark centralt strax utanför straffområdet. En mycket fint slagen frispark som innebär att gästerna kvitterar, 1-1 och halvtid!

- I paus pratar vi om att fortsätta spela det snabba och rörliga anfallsspelet som vi presterat i första halvlek. Vi väljer också att göra små korrigeringar i vår första press för att kunna vinna bollen fler gånger än vad vi hittills gjort, säger chefstränare Dali Savic.

Knappt 10 minuter in i andra halvlek får Vasalund en hörna som Charbel Georges - kapten för dagen - slår in direkt i mål! Ett mycket vackert fotbollsmål som sätter laget i ledningen igen, 2-1!

I matchens 73:e minut genomförs ett byte där anfallaren och debutanten Ibrahim El Mezouak får kliva in och göra sina första minuter för herrlaget. Ibrahim är ytterligare en spelare från Vasalunds ungdomsled och hans inhopp ger laget mer energi och blir en bra injektion för anfallsspelet.

Med en kvart kvar att spela står Elias Durmaz för en mycket stark soloprestation där han till slut lyckas lyfta in bollen till bortre stolpen där Mai Traore ostört kan nicka in det som senare skulle visa sig bli segermålet, 3-1!

I matchens absoluta slutskede tröstmålar Karlslund på en straff och slutresultatet skrivs till 3-2.

- Jag tycker vi gör en mycket bättre insats idag än senast borta mot Nyköping. Försvarsspelet var ok men anfallsspelet gick snabbt och var rörligt, så det känns bra. Vidare tycker jag att vi gör det som vi kommer överens om i paus och ser till att ta ännu en seger på hemmaplan, avslutar Dali.

Nästa match spelas borta mot Sollentuna FK måndag 23 november kl 19:00. Ett Sollentuna som spelar för att nå en kvalplats och möjligt spel till nästa års upplaga av Superettan.

Vasalunds IF - Karlslunds IF FK 3-2 (1-1)