Herr

Trots ledning i paus så åker Vasalund på en smärtsam förlust nere i Växjö!

Publicerad 2021-10-21 09:32
Dsc 0311
​Vissa förluster är tyngre än andra. Vasalund står för en fin insats mot Östers IF, men tyvärr fäller inledningarna i matchens båda halvlekar laget.

Första halvlek

Att börja matchen med att släppa in 1-0 redan i matchminut 1' talar sitt tydliga språk, det är inte godkänt. Hemmalagets mål görs av Nicolas Mortensen. Öster inledning är övertygande och de tar tag i taktpinnen och skapar en del farliga målchanser. Vasalund har det tufft att vinna de fysiska delarna av matchen. Men allt eftersom halvleken lider så äter sig Vasalund in i matchen och initiativet skiftar till bortalagets fördel och i matchminut 29' kvitterar Alex Andue till 1-1 snyggt framspelad av Elias Durmaz.

Kvitteringen ger Vasalund luft under vingarna och i första halvleks sista spark så visar Nikola Vasic att han vet vart målet är placerat när han stöter in 1-2 till Vasalund framspelad återigen av Elias Durmaz.

- Vi gör en fin vändning i första halvlek och grabbarna följer den plan vi satte innan matchen. Det kändes väldigt positivt att ta med det in i paus, sade Vasalund tränare Roberth Björknesjö

Andra halvlek

Andra halvlek inleds nästintill snarlikt som första halvlek. I matchminut 48' kvitterar hemmalaget efter flipperspel i Vasalunds straffområde. Vasalund har svårt att få bort bollen och till slut kan hemmalagets Mattias Pavic nicka in 2-2 i öppen kasse. Detta ger hemmalaget momentum och i matchminut 56' testar hemmalagets Alex Hauksson lyckan från distans och med hjälp av en touch, seglar bollen över Vasalunds målvakt Mitu och 3-2 till Östers IF är ett faktum.

Vasalund har ett spelövertag resten av halvleken men den snabba vändningen tog lite luften ur bortalaget och man får svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Björknesjö gör några byten för att väcka laget men tyvärr står sig resultatet matchen ut och Vasalund kan inkassera ytterligare en hedersam förlust på kontot.

- Ytterligare en tung förlust, den här känns extra tung. Grabbarna gör det bra i första halvlek men tyvärr så fäller våra svaga inledningar på halvlekarna oss idag, vi måste få stopp på det! Hade vi hållit 15 minuter i andra halvlek hade vi kunnat ta poäng, vi hamnade i brygga direkt efter nytt tidigt insläppt mål i andra. Nu blir varje match som är kvar som en final, spelar vi som i första halvlek i 90 min så finns alla möjligheter, säger Roberth Björknesjö efter matchen i Växjö.

Nästa match spelas lördag den 23 oktober och gästas vi av Västerås SK hemma på Skytteholms IP. Matchstart 13:00, varmt välkomna!

Byten

52' Durmaz UT- Strandgård IN

77' Andue UT- De Paula IN

78' Bulut UT- Yasuoka IN

89' Ceesay UT- Tsiskaridze IN