Herr

Trejde raka hemmasegern inför sommaruppehållet

Publicerad 2020-07-19 23:37
Dsc 0089
Denna match kom att handla om ett välspelande IK Frej mot ett ruggigt effektivt och disciplinerat Vasalund. Matchen slutar 4-0 efter en ny uppvisning av herrlaget på Skytteholms IP.

Det var ett formstarkt Vasalund som tog emot Stockholmskollegan IK Frej Täby på Skytteholms IP. Vid vinst för Vasalund samtidigt som serieledande IF Sylvia tappar poäng skulle det innebära att Vasalund går om och in i sommaruppehållet som serieledare.

Hur ser du på inledningen av säsongen och varför har det gått så bra Marko?
- Framgången beror på att vi spelar som ett bra lag där vi jobbar för varandra. Vi har bra tränare och bra spelare och det är det viktigaste.
Idag ska vi försöka fortsätta göra det vi är bra på, mycket mål och jobba disciplinerat säger lagkaptenen.

Text: Dalibor Savic / Elias Gergi

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>

IK Frej kommer ut frejdigt till matchen och spelar med hög press och en sanslös direktåtererövring. Hemmalaget ligger dock rätt i sina positioner och håller gästerna borta från de heta målchanserna.

- Jag är supernöjd med hur killarna gör jobbet i försvarsspelet under 90 min egentligen, där ingen sätter fötterna fel. Verkligen imponerande, säger chefstränaren, Dali Savic.

I den 7:e minuten får Vasalund en hörna som Charbel slår mot bortre stolpen och där dyker Ibrahim Doumbia upp och nickar in 1-0 till Vasalund. Frej fortsätter ha ett stort bollinnehav men i de båda straffområdena där matcher ofta avgörs är det Vasalund som är det klart bättre laget.

I matchminut 22 var det dags för hemmalaget att måla igen. Lagkapten Nikolic startar en snabb kontring och spelvänder fint till Enberg som behärskat tar ner bollen. Engberg hittar ett fint väggspel med Bulut och slår därefter in bollen mot mål och den hittar ända in i mål efter att Frejs målvakt styrt in den, 2-0! Ett resultat som står sig till paus.

- Resultat är bra men prestationen känns inte bra alls i första halvlek. Vi måste steppa upp annars kan det här sluta hur som helst i andra halvlek. Frej gör det riktigt bra, de rullar bollen snabbt och får oss att springa mycket, när vi väl vinner bollen är vi helt slut och gör inget konkret, säger Engberg i halvtidspausen.

I andra halvlek fortsätter IK Frej att ha grepp om bollinnehavet men hemmalaget ligger ännu bättre i positionerna nu och man är ännu mer noggranna i sitt försvarsspel. Ytterligare ett mål för Vasalund kommer i matchens 64:e minut efter att Traore påpassligt håller sig framme på en målvaktsretur, 3-0 och Traores 9:e mål på 9 matcher!

Matchbilden fortsätter som innan, Frej med stort bollinnehav och ett Vasalund som visar upp ett disciplinerat försvarsspel. I båda straffområdena är det hemmalaget som är fortsatt starkast. Matchens sista mål kommer efter att Koroma rensat bollen från eget straffområde, en rensning som friställer Bulut som skickligt skyddar bollen när Frej försvararna jagar efter, avslutet klockrent i mål, 4-0!

- Vi har bud på fler mål sista kvarten och vi känns oerhört starka och vältränade. Så skönt att gå på ledighet med dessa prestationer vi har gjort under seriens första tredjedel. Jag ser fram emot resten utav säsongen redan nu. Men först ska jag ladda batterierna med familjen, avslutar Dali Savic.

I och med segern stärker Vasalund sin andra plats och går in i det korta sommaruppehållet med 21 poäng på 9 omgångar. Efter uppehållet väntar 2 bortamatcher, först ut mot Team TG FF 9 augusti 15:30.

Vasalunds IF - IK Frej Täby 4-0 (2-0)