Herr

Styrkebesked från herrlaget - stabil seger borta mot Gefle

Publicerad 2020-11-01 09:08
Durmaz georges  jakob bengtsson
​Med 5 omgångar kvar att spela av årets säsong ställs vi mot anrika Gefle IF FF på bortaplan. En match som vi kontrollerar och går vinnandes ur. Slutresultatet skrivs till 1-3.


Text:
Dalibor Savic / Elias Gergi

Foto: Jakob Bengtsson


HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>

- Vi är medvetna om läget för oss just nu men fortsätter att ta en match i taget. Vi ska fokusera på vad vi ska göra och inte förlita oss på andra lags resultat säger lagkapten Marko Nikolic inför matchstart.


Matchen började med att Gefle hade mycket boll på egen planhalva där Vasalund pressade högt för att skapa målchanser. Gefle lyckas till en början komma loss ett par gånger men skapar inte några större lägen efter det. Redan i matchminut 12 får Vasalund en straff tilldömd efter en bollvinst högt som leder till att Mai Traore blir nedriven i straffområdet. Charbel Georges kliver fram och dunkar upp straffen i målvaktens högra kryss, 0-1!

I matchminut 30 är det dags igen för Vasalund att måla. Denna gång är det Frej Engberg som vinner bollen högt och brytpassar till Anthony Wambani som i sin tur serverar lagkapten Marko Nikolic som får till ett bra distansskott, 0-2.

- I halvtid pratar vi om att pressa Gefle ännu högre och löpa ännu mer för att inte ge dem någon lugn eller ro, säger chefstränaren Dali Savic.

I andra halvlek vinner vi bollen högt upp igen, denna gång genom Mai Traore och Nikolic. Bollen spelas sedan in till Ekin Bulut som visar klass i både mottag och avslut, 0-3!

Efter detta har Gefle 3 kontringar som blir farliga. Ett avslut utanför, ett skott som Radu räddar och en fantastisk brytning utav Isak Hien i eget straffområde. Vi lyckas vaska fram ytterligare målchanser som Gefles målvakt gör fina räddningar på. Gefle tröstmålar i matchminut 95 och slutresultatet skrivs till 1-3.

- Vi kommer till denna match riktigt fokuserade och beredda på 2 olika scenarion. Det första, att vi har bollen och får Gefle att löpa mycket i sitt försvarsspel och vid eget bolltapp ska vi ta tillbaka den så snabbt som möjligt. Det andra scenariot där Gefle har mycket boll i sin speluppbyggnad på egen planhalva där vi skulle sätt press för att vinna bollen högt och på så sätt få dom enkla målchanserna. Utifrån det tycker jag att killarna sätter båda matchplanerna klockrent, avslutar Dali Savic.


Nästa match spelas borta mot Nyköpings BIS på söndag 8 november.

Gefle IF FF - Vasalunds IF 1-3 (0-2)

Målskyttar för Vasalund:
Charbel Georges - 1
Ekin Bulut - 1
Marko Nikolic - 1

Vasalunds laguppställning:
Mitu – Azizi, Hien, Doumbia – Cunha, Wambani, Georges, Nikolic (K), Engberg - Traore, Bulut

Ersättare:
Id Salem, Tahirovic, De Sousa, Morais, Zatara, Durnaz, Vitkovic

Byten:
Durmaz IN, Nikolic UT (67 min)
Id Salem IN, Engberg UT (73 min)
De Sousa IN, Azizi UT (76 min)
Morais IN, Bulut UT (76 min)
Zatara IN, Traore UT (76 min)

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub