Herr

Skön seger borta i Södertälje!

Publicerad 2020-03-29 22:28
Herrlaget mot syrianska fc
Under söndagen tog herrarna en skön seger med 1-2 borta mot Syrianska FC på soldränkta Södertälje Fotbollsarena.

Vasalunds IF startar riktigt bra och tar genom lyckad första press kommandot direkt i matchen. Redan i matchminut 23 kommer ledningsmålet för
Vasalund efter en blixtsnabb omställning från egen planhalva där Krsto Beko kommer förbi sin motståndare och läckert spelar fram Ekin Bulut som skjuter i mål.

Efter ledningsmålet avtar Vasalunds intensiva spel vilket leder till att Syrianska kommer in i matchen. 0-1 står sig dock till halvtid trots en ribb- och stolpträff från Vasalund.

Andra halvlek startar som den första där Vasalund tar kommandot på nytt och etablerar mycket spel på Syrianskas planhalva. I mitten av halvleken lyckas Vasalund återigen träffa stolpen och vips ett par minuter efter det visar resultattavlan 1-1. Detta efter att Syrianska lyckats med en omställning som startade med bollvinst från eget straffområde.

Kort därefter ska rättvisa skipas sett till matchbilden och Vasalund trycker in 1-2 efter en lyckad första press där Benjamin Tahirovic vinner boll högt upp och centralt, anfallet avslutas sedan skickligt av Marko Nikolic. Syrianska lyckas vaska fram en bra målchans för kvittering i minut 88, men nyförvärvet Radu Mitu visar klass och gör en fantastisk räddning.

Matchen slutar 1-2 till Vasalund!

- Vi spelar bra fotboll idag. Jag är nöjd med flera delar utav spelets skeenden. Sedan finns det såklart saker som vi alltid kan slipa på men efter dagens insats ska killarna gå med huvudet högt, säger Huvudtränare Dali Savic.

Missa inte nästa träningsmatch för herrlaget som spelas lördag 4 april kl 14:15, då bär det av mot Danderyds Arena för spel mot div 2 laget IFK Stocksund.