Herr

Segertåget ångar på!

Publicerad 2020-04-04 20:11
Herrlaget stocksund
En bra match mot ett duktigt IFK Stocksund som slutar med vinst för Vasalunds IF med 2-5 efter en målexplosion i andra halvlek.

Stocksund-Vasalund 2-5 (1-0)

Idag står herrlaget för en stark insats mot ett hårt kämpande Stocksund. Tydlighet i det egna spelet matchen igenom gör att insatsen blir bra.
Första målet gör dock Stocksund i matchminut 18 på hörna efter att en andra boll som leder till självmål.

Vasalund ökar tempot och fortsätter att uppträda strukturerat i anfallsspelet med snabbt spel och fina kombinationer. Även försvarsspelet är mycket intensivt och kompakt.

I halvtid är Vasalunds lägret taggat och dialogen är positiv. Laget var överens om att bara fortsätta som i första halvlek så kommer målen, det skulle mycket riktigt visa sig stämma.

Redan 10 minuter in i andra halvlek vinner Pacha Azizi bollen på mittplan vilket leder till att Marko Nikolic får bollen rättvänd i ytan framför Stocksunds backlinje. Marko driver bollen inåt innan han avlossar ett hårt och lågt skott i målvaktens vänstra hörn, 1-1.

I Matchminut 66 skulle dock hemmalaget ta ledningen igen efter att ha spelat sig ur en hög press i kombination med fint djupledsspel, 2-1 var ett faktum. Vasalunds replik skulle komma snabbt, bara 4 minuter senare gör Alexander Andue (tidigare IFK Stocksund) mål på sina före detta lagkamrater med ett skott på nära håll.

Med 10 minuter kvar av ordinarie tid tar Vasalund rättvist ledningen i matchen efter ett fint kombinationsspel centralt där Marko med en läcker lyftning frispelar Mai Traore som med en perfekt tajmad löpning avslutar med att lobba bollen över målvakten och i mål.

I matchens 85:e minut kom matchens mål där inbytte Fredrik Sandell på vänster kanten, slår ett fint inlägg på bortre ytan som Krsto Beko tar ner på bröstet och avslutar sedan snyggt med en stenhård halvvolley som går lågt i målvaktens högra hörn.

Vasalund han utöka ledningen ytterligare i matchens slutminuter efter att Benjamin Tahirovic vänder spelet på ett bra sätt och bollen når återigen Fredrik Sandell som från vänsterkanten slår ett fantastiskt inlägg som Mai Traore förvaltar på nick. Hans andra mål för dagen och slutresultatet skrivs till 2-5.

- Jag är nöjd med att killarna fortsätter att hålla sig till vårt koncept och spelidé. Tålamodet de visar idag i kombination med den styrka de besitter fysiskt gör att vi slut vinner dagens match på ett komfortabelt sätt, säger Huvudtränare Dali Savic.

Vi tackar IFK Stocksund för en god match och önskar de all lycka med sin säsong. Nästa träningsmatch spelas på lördag 18 april kl 14:00 mot AIK på Skytteholms IP. Och på dagen efter, 19 april kl 14:00 spelar herrlaget även mot Enskede IK som gästar Skytteholms IP.