Herr

Säsongens 21:a seger i ligan bärgades borta mot Nyköping

Publicerad 2020-11-08 19:43
Vasa nyko ping
​Herrlaget som förra helgen blev klara seriesegrare fortsätter att ånga på och tog idag sin 21:a seger. Den kom borta mot Nyköpings BIS och slutresultat blir 1-3.


Text: Dalibor Savic / Elias Gergi

Foto: Peter Sonander


HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>


Matchen startar bra för Vasalunds del där man får en straff efter knappa 2 minuter då Elias Durmaz blivit nedriven i straffområdet. Ekin Bulut gör inget misstag och skjuter in bollen i mål, 0-1!

Vasalund fortsätter att hålla i taktpinnen med stort bollinnehav utan att egentligen skapa de där riktigt heta målchanserna. Hemmalaget Nyköping sticker upp med ett par halvfarliga kontringar.

- Jag tycker inte att vi gör en bra halvlek och är egentligen missnöjd med första halvlek. Det jag vill korrigera är vårt höga press spel som inte höll måttet pga låg intensitet och att den var dåligt synkad bland lagdelarna. Anfallsspelet i vårt etablerade spel gick för långsamt och då blir det svårt att skapa målchanser, säger chefstränare Dali Savic i paus.

Budskapet verkade ha nått fram på ett bra sätt till spelarna då laget kommer ut väldigt bra till andra halvlek och skapar chans på chans. Knappa tio minuter spelade av halvleken och Vasalund hittar en fin kombination mellan Azizi, Georges och Tahirovic där den sistnämnde slår in bollen snett inåt bakåt till Mai Traore som stöter in bollen utökar ledningen, 0-2!

Vasalund har nu börjat kontrollera tillställningen på Rosvalla IP. I matchens 84:e minut blir det dock lite nerv i matchen efter att hemmalaget reducerat genom Jens Hägg på hörna, 1-2!

På tilläggstid stänger dock Mai Traore matchen när han i ett friläge rundar målvakten och gör sitt andra mål för dagen, 1-3 som också blir slutresultatet.

- Vi kan mycket mer än det vi visade upp idag och ska prestera bättre trots att vi redan har vunnit serien. Det är viktigt att ha en attityd och en identitet om jag vill att Vasalund ska stå för under alla matcher som vi spelar. Nu behöver vi samla ihop oss rejält till matchen mot Karlslund där vi kommer att studsa tillbaka till det vi vill vara, avslutar Dali.

Nästa match spelas hemma mot Karlslunds IF FK på söndag 15 november.

Nyköpings BIS - Vasalunds IF 1-3 (0-1)

Målskyttar för Vasalund:
Mai Traore - 2
Ekin Bulut - 1

Vasalunds laguppställning:
Mitu – Azizi, Hien, Doumbia, – Engberg, Durmaz, Georges (K), Tahirovic, Id Salem - Traore, Bulut

Ersättare:
Sandell, Koroma, Cunha, Nikolic, Zatara, Hellgren Villegas, Smedberg

Byten:
Sandell IN, Engberg UT (62 min)
Zatara IN, Tahirovic UT (67 min)
Hellgren Villegas IN, Doumbia UT (67 min)
Koroma IN, Id Salem UT (67 min)


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub