Herr

Oavgjort för herrarna i chansfattig match borta på Jernvallen

Publicerad 2022-04-25 10:39
Slutresultat   sif mot vif  1
​Dagens match mot seriefavoriten Sandvikens IF på Jernvallen bjöd inte på mycket ytor och det var sällan något av lagen var i motståndarnas straffområde så det var inte överraskande att båda målen kom till på hörnor.

Vasalund öppnade matchen piggt och skapade den första farligheten i minut 3 efter en kort hörna som resulterade i dubbla skott och avslut på mål men Sandvikens målvakt kunde enkelt avvärja. Spelet jämnades ut efter den första kvarten och hemmalaget skapade sin farligaste målchans i en omställning men avslutet är svagt och Orestis Menka kunde enkelt fånga bollen.

Sista kvarten av halvleken är det ett ställningskrig och inget av lagen kunde etablera ett spel och skapa någon mer målchans. Det ska tilläggas att den mycket hårda vinden påverkade och försvårade spelet för båda lagen.

Andra halvlek fortsätter som den första, där Sandviken styr spelet men inte lyckas spela sig igenom Vasalunds försvar. På en kort hörna i minut 56:e minuten lyckas Vasalund denna gång få in bollen i straffområdet där Ludvig Öhman kan stöta in den i mål. Efter ledningsmålet skruvar Sandviken upp tempot och trycker på vilket leder till att de har lite större bollinnehav. Kvitteringen kommer efter 65 spelade minuter även den på hörna då Vasalunds försvaret inte får undan bollen.

Båda lagen ligger på under resterande delen av matchen men skapar inte några större målchanser eller längre tryck på motståndarna. Sandviken är närmast ett mål på slutet men Menka gör en jätte räddning på det hårda avslutet.

Avslutande kommentarer från dagens målskytt Ludvig Öhman:
- Inte många målchanser att rapportera då det var en ganska tillknäppt tillställning mellan två jämngoda lag. Vi krigar till oss en poäng mot seriefavoriten på bortaplan.

Nästa match spelas på lördag den 30/4 kl 13:00 på Skytteholms IP. Då kommer Örebro Syrianska på besök som inlett sin säsong mycket starkt.