Herrar

En bra insats av herrarna och fint spel hemma mot serieledarna lade grunden till en poäng

Publicerad 2021-10-06 12:34
Dsc 0393
​Efter 90 minuter mot serieledande IFK Värnamo hemma på ett kyligt Skytteholms IP kunde man konstatera att skillnaden mellan toppen och botten inte alltid är så stor. Vasalund gör en bra insats och tar med sig ett 1-1 resultat från matchen.


Första halvlek

Vasalund inleder matchen på ett bra sätt och ser ut att ha hittat ett bra och tryggt försvarsspel med hjälp av en för dagen komponerad 4-backslinje. Vasalund försöker skapa målchanser och bygga sina anfall genom ett varierat spel och hemmalaget spelar sig till en del målchanser under halvleken främst signerat av lagets vänsterkant.

IFK Värnamo har ett bra grundspel och spelar tryggt vilket gör att matchen ebbar ut och förvandlas till ett ställningskrig under resten av halvleken. Vasalunds målvakt Mitu får dock bekänna färg i slutet av halvleken med en strålande räddning när Värnamo rinner igenom. Båda lagen tar med sig en varsin hållen nolla in till pausvilan, ett rättvist resultat.

Andra halvlek

Andra halvlek fortsätter lite där första slutade, två lag som har mycket att spela för och som lägger stort fokus på sin organisation på att inte släppa in några mål bakåt.

I matchminut 57 kommer Id Salem runt på sin vänsterkant och hittar med en briljant yttersida fram till Vasic som stöter in 1-0 till Vasalund. Motståndarna vaknar till liv och efter en tilltrasslad situation på en hörna så lyckas Värnamo i matchminut 67' kvittera på nick genom Christian Moses.

En klar tempoökning i matchen efter Värnamos kvittering där båda lagen går för vinstmålet, det är dock hemmalaget som skapar de hetaste målchanserna och är nära både en och två gånger att avgöra matchen. Matchen slutar 1-1 och trots en fin prestation från Vasalund så är känslan efter matchen att man mycket väl kunnat få med sig alla 3 poäng.

- En fin insats av killarna som genomför matchen på ett bra sätt, jag är väldigt nöjd med kvällens prestation. Vi har ett bra och varierat anfallsspel samtidigt som vi jobbar bra som ett lag ikväll, det värmer. Värnamo har ett starkt försvarsspel vilket gör att vi inte skapar jättemycket men ändå tillräckligt med chanser för att vinna matchen, känslan efteråt är att vi borde vunnit det här. Nu är det 7 matcher kvar där alla är lika viktiga, säger Roberth Björknesjö efter matchen.


Vasalund tar med sig den fina laginsatsen in i landslagsuppehållet och laddar upp inför match i Växjö borta mot Östers IF. Matchen spelas den 18 Oktober klockan 19:00!


Vasalund IF - IFK Värnamo 1-1

Målskyttar Vasalund IF
Vasic 57'

Startelva
Mitu
Azizi - Hien - Wiström - Id Salem
Durmaz - Wambani - Georges (K) - Andue
Bulut - Vasic

Byten:
64' Durmaz UT- Strannegård IN
81' Id Salem UT- Engberg INKansliet
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md cuper
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub