Herr

Avancemang i Svenska Cupen

Publicerad 2020-08-01 21:58
Dsc 4932
Herrlaget avancerar vidare till omgång 2 i Svenska Cupen 2020/21. Man vinner rättvist med 1-0 mot div 2 laget IFK Stocksund - en seger som satt långt inne då avgörandet kom i matchens absoluta slutskede där lagkapten Nikolic avfyrat en projektil strax utanför straffområdet rakt upp i målvaktens högra kryss!

Text:
Dalibor Savic / Elias Gergi

Matchen startar i ett hyggligt tempo trots värmen där Vasalund till stora delar är bollförande mot ett piggt, aggressivt och inspirerat Stocksund. Trots att Vasalund är bollförande är det Stocksund som helt klart får de bästa målchanserna i första halvleken. Vår mycket stabile målvakt Radu Mitu är på tårna och står för ett par riktigt högklassiga räddningar.

- Vår första halvlek är helt okej, vi styr matchbilden och har ett större bollinnehav än Stocksund men utan att skapa de där riktigt heta målchanserna. Jag är helt klart missnöjd med spelbarheten på sista tredjedelen och att vi inte lyckas skapa några heta målchanser. I halvtid uppmuntrade jag killarna att vi måste snäppa upp oss i det momentet samtidigt som vi också måste variera genom att våga ta avslut utifrån och sluta försöka spela bollen hela vägen över mållinjen, säger chefstränare Dali Savic.

Till andra halvlek kom Vasalund ut med ny energi och startar på ett utmärkt sätt. Tempot skruvas upp och spelbarheten är mycket mer aktiv nu än i första halvlek. Stocksunds fina press spel från första halvlek avtar och hemmalaget blir lägre och lägre i sitt försvarsspel. Vi får det till att Vasa skapar hela sex riktigt heta målchanser men bollen ville inte in. Vasalund visade dålig skärpa vid avsluten i kombination med att hemmalagets försvarare blockade skott samtidigt som målvakten parerade ett par närskott. Lägg därtill två avslut som träffade virket.

I matchens absoluta slutskede kommer det så sköna avgörandet till Vasalunds fördel, Il Capitano Nikolic kommer loss centralt och avlossar en härlig projektil från 20 meter rakt upp i målvaktens högra kryss. Otagbart, 0-1 och glädjen i laget var total!

- Väldigt starkt av killarna att trumma på och ta till sig de anvisningar och korrigeringar vi gör i halvtid. Vi vinner rättvist sett över 90 min, avslutar Dali.

Om en vecka, den 8 augusti startar seriespelet igen och då väntar Team TG FF i omgång 10 på bortaplan.

IFK Stocksund - Vasalunds IF 0-1 (0-0)