Vasalunds IF:s förhållningssätt till Coronaviruset *Uppdaterad 31 mars

Publicerad 2020-03-12 14:30
Hygien
Denna nyhet kommer att ständigt uppdateras så att alla våra medlemmar får den senaste informationen gällande vårt förhållningssätt till Coronaviruset.


*Nyhet uppdaterad 31 mars kl 12:45

Regeringens har förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Detta förbud gäller dock inte en förenings träningsverksamhet riktad enbart till dess medlemmar. Syftet med regeringens nya förbud - och Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer - är att minska takten av smittspridningen av Coronaviruset. Du kan läsa mer om Regeringsbeslutet här >>

Nedan följer information om hur Vasalunds IF:s förhållningssätt till Coronaviruset.

Just nu får vi många frågor från våra medlemmar kring hur vi ska förhålla oss till spridningen av coronaviruset Covid-19. Nedan följer mer detaljerad information hur vi tar ställning till detta:

 • Känner du dig sjuk uppmanas du att stanna hemma från alla fotbollsaktiviteter. Om du får symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber, ring 1177 (Vårdguiden) för sjukvårdsrådgivning.
 • Alla lag fortsätter sin verksamhet som vanligt. Vår inställning är enig med folkhälsomyndighetens, d v s att alla friska barn och vuxna är tillåtna att träna och spela matcher.
 • Vi tar inte i hand med varandra när vi hälsar på träning, match och möten m.m. Vi använder inte heller gemensamma vattenflaskor inom träningsgruppen tills vidare.
 • Ni som nyligen kommit tillbaka från resor och besökt länder som Iran, Italien, Kina, Sydkorea och Österrike uppmanas att stanna hemma i 14 dagar för att säkerställa att inga symptom uppstår. Denna åtgärd genomför vi för att visa hänsyn till alla i vår förening och särskilt till våra ledare ute i träningsgrupperna.
 • Är du orolig för att bli smittad går det bra att stanna hemma. Vasalunds IF säger att all frånvaro kopplad till viruset är lika med giltig frånvaro och ska inte påverka framtida kallelser eller liknande. Se dock till att ha en bra kommunikation med dina ledare om att du stannar hemma och varför.
 • Vi följer löpande eventuell ny information och beslut från Folkhälsomyndigheten och kommer därefter uppdatera denna nyhet när det behövs.
 • Vad gäller resor för träningsgrupper som ska åka på träningsläger utomlands är rekommendationen att följa Utrikesdepartementets reseinformation. Du hittar reseinformation land för land på Utrikesdepartementets webbplats.

Riksidrottsförbundet (RF) rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.


Har du frågor om coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är granskad och godkänd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Vid övriga frågor, mejla till elias@vasalundsif.se

Kansliet
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md cuper
Md innebandy bromma
Md innebandy stadshagen
Md fotbollslekis bromma
Md fotbollslekis kungsholmen vasastan
Md fotbollslekis solna
Md fotbollslekis spa nga ja rva
Md akademitra ning
Md knutby
Md kvarnbacka
Md spa nga ip
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub