Toppbild hemsidan

Uddamålsförlust borta mot Värnamo

Publicerad 2021-07-27 23:27
Dsc 0300
​​Vasalund åkte på sin fjärde raka förlust, denna gång med uddamålet borta mot IFK Värnamo. Matchen slutar 1-0 till hemmalaget.

Vasalund startar matchen med bra energi och gör det svårt för Värnamo att skapa chanser. Man täcker ytor mellan lagdelarna och tvingar Värnamo att spela runt sig. Första farligheten skapar Värnamo i matchminut 12 där man kommer fram på en kant och slår in ett inlägg som skapar lite oreda i Vasalund försvaret, till slut får burväktaren i Vasa, Radu Mitu tag på bollen och kan avvärja situationen.

Vasalund stack upp med en fin chans av Elias Durmaz som avlossar ett skott som träffar en motståndare och därefter ändrar riktning men tyvärr träffar den ovansidan av ribban. En jämn första halvlek där båda lagen försöker kontrollera matchen genom att försöka ha ett stort bollinnehav.

Till andra halvlek satt Vasalund full fart direkt och Alexander Andue kommer till ett fint läge men skottet går rakt på målvakten. I matchens 63:e minut är det dock hemmalaget som kom att ta ledningen efter inspel från sin vänsterkant som trycks dit av en framåtrusande Oscar Johansson i straffområdet.

Målet kom lite snöpligt för Vasalunds del och man försöker efter detta att skapa ett tryck för att få till ett kvitteringsmål men inga större målchanser noterades då Värnamo försvarar sin ledning väldigt bra.

- Vi har full kontroll på matchen i andra halvlek tycker jag. Vi känner att vi har övertaget och så får de in ett mål mitt i en positiv period för oss. Det var ett tungt mål som stod sig matchen ut och innebar att vi blev poänglösa igen, säger en samlad George Moussally efter matchen.

Nästa match spelas hemma mot AFC Eskilstuna hemma på Skytteholms IP. Lördag 31 juli kl 17:00.

Byten:
68' Andue UT - Boye IN
68' Traore UT - Vasic IN
79' Durmaz UT - Söderberg IN