Uddamåls förlust i derbyt mot Akropolis

Publicerad 2021-06-14 18:12
Dsc 0093
​Lokalderbyt i Superettan mellan Akropolis IF och Vasalund IF slutade med hemmaseger i en match som var öppen med böljande spel. Många heta målchanser gjorde att slutresultatet till slut skrevs till 3-2.


Matchen börjar med bra fart och båda lagen fick springa långa sträckor då spelet böljade fram och tillbaka. Målchanser åt båda håll och de hetaste tillhörde Vasalund men effektiviteten var inte riktigt på plats. Istället stack Akropolis upp och tog ledningen på en straff. En ledning som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek rivstartar Akropolis genom att utöka till 2-0 direkt efter avspark mot ett passivt Vasalund. Spelet är fortsatt böljande och trevligt att se på. 1-2 kommer till slut efter en mycket bra prestation av Mai Traore.


I jakten på kvitteringsmål justerar Vasalund sin formation och bildar en 4-backs linje istället för den sedvanliga 5-backslinjen. Akropolis lyckas dock kontra in 3-1 i slutskedet. Trots att Mai Traore på nytt lyckas reducera så räcker inte det hela fram för Vasalund idag och alla poängen går till Akropolis. Matchen slutar 3-2.

- Oerhört surt att förlora när jag tycker att vi gör en bra prestation. Vi är aggressiva i försvarsspelet och har god variation i anfallsväg. Vi blir rejält straffade av Akropolis som med 3 avslut gör 3 mål. Vi har 9 avslut på mål där meriterade Johan Alvbåge i bortamålet fick till några riktigt svettiga räddningar och blir en helt avgörande orsak till att Akropolis till slut vinner matchen, säger Dalibor Savic.

Nästa match spelas mot Landskrona BOIS hemma på Skytteholms IP. Lördag 19 juni kl 17:00.


Akropolis - Vasalund IF 3-2

Målskytt Vasalund IF
Traore 63', 93'

Startelva
Anger
Azizi - Kebba - Wiström
Yasuoka - Durmaz - Georges (K) - Avdic - Engberg
Traore - Vasic

Byten:
62' Engberg UT - Söderberg IN
62' Yasuoka UT - Id Salem IN
77' Durmaz UT - Andue IN
82' Azizi UT - Doumbia IN


Kansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md superettan
Md cuper
Md fotbollsskola 2021 solna
Md sommarverksamhet
Md fotbollslekis solna 2016
Md annedal solhem
Md kungsholmen vasastan lekis
Md extra tr ning kungsholmen vasastan
Md extra tr ning solna
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub