Toppbild hemsidan

Tung förlust mot seriefavoriterna: "Mardröm i första halvlek och stark tro i andra halvlek"

Publicerad 2021-05-16 17:18
Azizi sundsvall
Foto: A. Thorsell
Igår blev det en ny förlust på bortaplan, denna gång mot "Giffarna" Sundsvall med 3-2 efter en mardrömsstart för Vasalund. Man jobbade sig in i matchen och fick en stor möjlighet att kvittera i matchens absolut sista skede men bollen ville inte in denna gång.


Första halvlek han knappt börja och i minut 2 tar Sundsvall ledningen efter en snabb omställning. När matchklockan visade 18 minuter hade hemmalaget utökat ledningen till 3-0!

- Vad ska man säga, Sundsvall går på tidig "knock-out" och lyckas eftersom vi inte alls hänger med de första 20. Vi har i pausen pratat om viljan att tävla på riktigt eller inte annars har vi ersättare som är hungriga och beredda att gå in och höja ribban ett par snäpp, summerar chefstränaren Dali Savic innan andra halvlek ska dra igång.

I andra halvlek får matchen ett annat ansikte då Vasalund höjer sig många steg samtidigt som Sundsvall blir passiva. I 60:e minuten gör Vasalund ett trippelbyte som ger laget ny energi. Man reducerar båda en och två gånger genom Charbel Georges på frispark direkt i mål och Alexander Andue med avslut centralt i boxen.

Vasalund ligger på för kvittering och är mycket nära efter att man flyttat upp hela laget på en sista frispark. Mai Traore får chansen att avsluta på nära håll men skjuter över. Sundsvall håller undan och vinner till slut med 3-2.

- Det här blev en match med två ansikten - En mardröm i första halvlek och stark tro i andra halvlek. Dock är jag inte nöjd med hedersamma förluster. Positivt att vi gör mål i varje match men defensivt måste vi börja spika igen för att kunna vara med och tävla om poängen i matcherna!
Det ska bli intressant med nästa match mot Falkenberg då jag efter match upplevde att atmosfären i omklädningsrummet var "att vi kan mer och bättre än såhär", det är upp till bevis att visa detta omgående, avslutar Dali Savic.


Nästa match spelas återigen på bortaplan söndagen 23 maj kl 15:00 mot Falkenbergs FF på Falcon Alkoholfri Arena.



GIF Sundsvall - Vasalund IF 3-2

Målskyttar Vasalund IF
Georges 65'
Andue 85'

Startelva
Anger
Azizi - Ceesay - Doumbia
Takuto - Wambani - Georges (K) - Söderberg - Engberg
Avdic - Traore

Byten:
60' Söderberg UT - Villegas IN
60' Takuto UT - Zator IN
60' Doumbia UT - Tsiskaridze IN
71' Engberg UT - Durmaz IN
78' Avdic UT - Andue IN

Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub