Toppbild hemsidan

Superettanäventyret slut för denna gång - Debuterande juniorer gjorde poäng

Publicerad 2021-11-22 22:30
9fb167a5 81f1 43a6 b599 0349dfa20c80
Vasalund åkte ned till Skåne med förhoppning om att ha möjligheten att bestämma sitt öde på hemmaplan i sista omgången. Men efter årets mål av Filip Olsson i Landskrona så släcktes möjligheten till detta. Vasalund åker ur Superettan och får börja om i Ettan Norra under 2022. Ett stort ljus i mörkret blev att de debuterande juniorerna Georgios Kasagiannis och Gabriel Ersoy låg bakom matchens enda mål för Vasalund IF.

Första halvlek

Matchen inleds i ett trevande tempo där hemmalaget går ut och spelar avslappnat och gästerna mer krampaktigt, förmodligen beror det på lagens olika ingångsvärden till denna match. Båda lagen skapar sina lägen men i den 30 minuten får Filip Olsson i hemmalaget på en drömträff på volley som söker sig som en missil mot krysset och in i mål, otagbart för Mitu i Vasalundmålet. Målet kommer lite som en chock för bortalaget och resultatet står sig till pausvilan.

Andra halvlek

Vasalund kommer ut i andra halvlek med en inställning att detta skall inte vara över än! Man trycker på och det är i stort sätt spel mot ett mål, tyvärr så spelas fotboll i två riktningar och mitt i bortalagets press så slår Landskrona till efter en tilltrasslad situation och kan rulla in 2-0 i öppet mål. Man skulle kunna tro att luften går ur bortalaget i detta läge men man fortsätter pressa på men bollen vill tyvärr inte in och efter 81 minuter så rullar även 3-0 in för hemmalaget.

Tränare Björknesjö gör lite byten och in kommer bland annat debutanterna Kasagiannis och Ersoy, båda födda 2005! Grabbarna hinner inte ens vara på planen i 1 minut innan Kasagiannis kommer runt på sin vänsterkant och slår ett perfekt inlägg till Ersoy som rullar in reduceringen 3-1, ett samspel vi sett många gånger i U16 laget som nu även visar sig på A-lags nivå. Detta är återigen ett tecken på vilken plantskola Vasalund är och båda killarna har en fin framtid som vi lär få se mer av inom kort!

- Återigen gör vi en bra insats mot enligt mig det bästa laget vi mött under min tid som tränare i Vasalund. Grabbarna sliter på, det är inte här vi åker ur serien utan det är i de tidigare matcher där vi inte fått med oss de poäng vi förtjänat. Jättekul också för Georgios och Gabriel att få göra debut och få kröna det på det här sättet, det lovar gott inför framtiden, säger en besviken men stolt Roberth Björknesjö efter matchen.

Nästa match spelas Lördag 27 November Kl 15.00 då Örgryte IS kommer på besök till Skytteholms IP. Detta är årets sista match så vi hoppas på ert stöd. Varmt välkomna!

Landskrona BoIS - Vasalund IF 3-1 (1-0)

Målskyttar Vasalund
89' Gabriel Ersoy

Laget
Mitu
Azizi(K)-Tsiskaridze-Wiström-Yasouka
Avdic-Wambani-Söderberg
Durmaz-Vasic-Strannegård

Byten
83' Tsiskaridze UT - Ceesay IN
89' Wiström UT - Ersoy IN
89' Durmaz UT - Doumbia IN
89' Strannegård UT - Kasagiannis IN