Toppbild hemsidan

Storseger för damlaget på bortaplan - hakar på i toppen av tabellen!

Publicerad 2021-09-28 08:29
Namnl st 1
​Damlaget hakar på i den absoluta toppen av tabellen efter en rivstart på söndagens match mot Reymersholms IK på klassiska Zinkensdamms IP. På förhand var damlaget om att denna match skulle vara tuff fysiskt och de senaste åren har "Reymers" varit en tuff nöt att knäcka men ikväll var det gasen i botten som gällde och segersiffrorna för Vasalund skrivs till hela 1-6!

Första halvlek

Vasalund har under hösten haft svårt att komma in i matcherna direkt från start och det har ofta behövts 15-20 min innan saker och ting satt sig. I kvällens match skulle det bli ändring på detta då det är gasen i botten direkt och redan i matchminut två så har Vasalund tagit ledningen med 1-0 genom Vanja Majed som förvaltar ett fint inspel från högerkanten. Redan nio minuter senare är det dags igen då Sofia Mazanti Nyberg förvaltar en fin djupledsboll från Clara Möllborg.

Vasalund fortsätter med sitt intensiva presspel vilket skapar problem för Reymersholm som inte riktigt får saker och ting att stämma under första halvlek. Vasalund utökar ledningen i matchminut 31 genom Julia Paszew som förvaltar en frispark en bit utanför straffområdet på bästa sätt. Bollen får en fin båge över Reymersholmsmålvakten och via ribban är 3-0 ett faktum. Under halvlekens sista minuter skapar Vasalund ytterligare några halvchanser utan att ha den sista skärpan i avsluten.

Andra halvlek

Det är ett taggat hemmalag som kommer ut till andra halvlek och detta vållar en del problem till en början för bortalaget. Man skapar ett visst tryck genom ett antal fasta situationer där Reymersholm har ett visst övertag rent fysiskt. Dock utökar Vasalund sin ledning genom Petra Christoffersson i matchminut 60 vilket skapar ny energi åt Vasalund! En fin omställning genom Hilda Bergh som kommer loss på vänsterkanten och med ett fint inspel hittar Petra som inte gör något misstag.

Reymersholm fortsätter hota på sina fasta situationer och det är just genom en sådan som reduceringen kommer i matchminut 71.
Ingen panik i Vasalägret som svarar direkt genom att 3 minuter senare utöka ledningen till 5-1, denna gång via ett distansskott av Hilda Bergh.

Även 6-1 hinner komma innan domaren blåser av kvällens match och detta genom Petra Christoffersson som blir tvåmålsskytt.

Slutresultatet innebär att Vasalund hänger på i den absoluta toppen av serien med endast två omgångar kvar.

Det blir likt förra säsongen, dramatik ända in i slutet alltså. Nästa match är nu på söndag och vilken match det kommer bli. Tabelltvåan IFK Lidingö BK gästar Skytteholms IP. Avspark sker 18:00 och damlaget hoppas på en bra uppslutning för att hjälpa laget till seger och en fortsatt chans till avancemang.

Målskyttar Vasalund

2' 1-0 Vanja Majed

11' 2-0 Sofia Mazanti Nyberg

31' 3-0 Julia Paszew

60' 4-0 Petra Christoffersson

74' 5-1 Hilda Bergh

88' 6-1 Petra Christoffersson