Toppbild hemsidan

Solna Stad informerar om lättnader för idrotten från 1 juni

Publicerad 2021-05-24 11:20
Solna stad 111
Idrottsanläggningar öppnar upp igen för samtliga åldrar, det vill säga även personer födda 2001 och tidigare. Solna Stad öppnar även upp för privata bokningar igen. Detta under förutsättning att verksamheten genomförs på ett smittsäkert sätt. Det gäller fortfarande att alla ska ta hänsyn till allmänna råd och rekommendationer om att till exempel hålla avstånd.


Detta gäller från den 1 juni

· Tävling och match samt mindre cuper utomhus och inomhus tillåts för barn och ungdomar.

· Idrottsanläggningar öppnar upp igen för samtliga åldrar, det vill säga även personer födda 2001 och tidigare. Vi öppnar även upp för privata bokningar igen.

· Sommarläger och kollo tillåts för barn och ungdomar.

· Tävling och match i mindre skala tillåts för vuxna utomhus.

· Tävling för idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer.

· 500 personer tillåts för publik med anvisad plats utomhus.

· 100 personer tillåts för publik utan anvisad plats utomhus.

· 8 personer tillåts fortsatt för publik utan anvisad plats inomhus.

· 50 personer tillåts för publik med anvisad plats inomhus.

Samtidigt gäller fortfarande att alla ska ta hänsyn till allmänna råd och rekommendationer om att till exempel hålla avstånd. Förtydligande kring de olika punkterna (eventuella övernattningar, ålder för barn och ungdomar, vad som menas med mindre skala med mera) kommer att ges när Folkhälsomyndigheten gått ut med detta.

Observera att det även efter den 1 juni kan förekomma lokala/regionala föreskrifter som begränsar såväl barn och ungdomars som vuxnas möjligheter att tävla. Det är föreningens och spelarens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad på vad som gäller där den verkar.
Nytt från 1 juni är också att privatpersoner och äldre idrottare födda 2001 och tidigare kan börja träna i våra inomhusanläggningar igen. All föreningsverksamhet, för alla åldrar, får bedrivas på stadens idrottsanläggningar utomhus och inomhus. Detta under förutsättning att verksamheten genomförs på ett smittsäkert sätt.


Omklädningsrummen är dock fortfarande stängda.

Nu måste vi tillsammans hålla i och hålla ut vad gäller restriktioner i vår vardag och vaccinera oss så att vi snart kan släppa på så att all idrott oavsett ålder och arena kan träna och tävla normalt igen.


Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub