Simonsson: "Allt började i Vasalunds IF när jag var 7 år gammal"

Publicerad 2021-02-21 15:14
Theree s
Kansliet har fått en pratstund med den unga fotbollstalangen och målgöraren Therese Simonsson som i november förra året blev klar för Linköpings FC (tidigare Umeå IK FF). Therese stod för åtta mål i OBOS Damallsvenskan förra säsongen och var nominerad till ”Årets genombrott”. Hon har även representerat det svenska U17, U19 och U23-landslaget.


Rötterna i Vasalunds IF

- Allt började i Vasalunds IF när jag var 7 år gammal. Jag älskade allt som hade med fotbollen att göra oavsett om jag var på en träning eller i skolan. Det blev mycket fotbollsspelande på rasterna, även på väg till bussen hem lekte jag med bollen. En inre glöd om att vilja bli bäst på allt jag gör väcktes genom att jag började spela fotboll. När jag var 17 år gick jag vidare och idag spelar jag som anfallare i Linköpings FC, säger Therese Simonsson.

Har du några tips till våra barn- och ungdomsspelare?

- Absolut! Det viktigaste är att allt man gör måste kännas roligt för en själv så att man hela tiden får energi. För de som vill ta samma väg som jag och ha fotboll som yrke krävs det väldigt mycket struktur, planering och disciplin dagligen under en lång tid. Det var väldigt tufft men en nyckel för mig blev att planera mina dagar noggrant så att jag fick det att gå runt med allt annat som familj, vänner och studier som också kretsade kring fotbollen - men fotbollen tog helt klart mest tid. En viktig detalj i att lyckas är att förstå att man måste träna väldigt mycket extra vid sidan av, lagträningen räcker en del men inte hela vägen. Jag började planera och träna utanför den egna lagträningen i 9-10 års åldern för att hela tiden bli bättre.

Tack för pratstunden Therese och vi hoppas att du får en grym säsong med Linköping FC i år!


Therese Simonsson - fakta

Född: 1998
Uppvuxen: Solna
Position: Forward
Anknytning: Vasalundsspelare mellan 2005-2015
Aktuell: Klar för Linköping FC i OBOS Damallsvenskan

Kansliet
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md cuper
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub