S:t Eriks-Cupen startar i nästa vecka!

Publicerad 2021-04-28 23:03
Stff sanktan startar
​Idag har Folkhälsomyndigheten beslutat att göra enstaka matcher och tävlingar utomhus möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare. Detta innebär att S:t Eriks-Cupen startar i nästa vecka! Vi kan tyvärr inte dra i gång matcherna till helgen, då 2 400 domare krävs och plantiderna är avbokade. Däremot kan lag spela träningsmatcher på de avbokade plantiderna.


Läs Folkhälsomyndighetens beslut HÄR >>


HÄR >> finns Svenska Fotbollförbundets riktlinjer att läsa.

TÄVLING OCH TRÄNING

Spelare födda 2002 och senare
- Enstaka matcher är tillåtna utomhus
Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande.

Spelare födda 2001 och tidigare
- Matcher ställs in/skjuts upp
Vi fortsätter vara beredda för seriestart på fem dagars varsel!

Rent praktiskt kommer vi jobba så att vi på måndag eftermiddag eller tisdag morgon ställer i de matcher som skulle spelats fre-sön samma vecka. På torsdag eftermiddag ställer vi in de matcher som skulle spelats mån-tor veckan efter.

Den dag då FHM släpper restriktionen och matcher åter är tillåtna kommer vi så snabbt som möjligt att informera om vilket exakt datum serierna drar igång. Vi hoppas alla att den dagen kommer så fort som möjligt.

För mer info, läs "Seriestart eller inte".

Victoria Cup och Stockholm Cup
Båda cuperna ställs in. De lag som kvarstår i cuperna har kostnadsfritt deltagande i cuperna som startar oktober 2021. Mer info hittar du här.

Junior-DM P/F 2002 och senare
Båda cuperna ställs in. Anmälningsavgifterna krediteras inom kort. Nya cuper startas februari 2022. Mer info hittar du här.

Junior-DM Final – Flickor födda 2001 och senare
Finalen i Junior-DM för flickor säsongen 2020 spelas under 2021. Separat kontakt tas med finallagen.

OBS!
Spelare födda år 2001 får delta i finalen då den tillhör 2020 års-tävling.

Föreningsdrivna cuper
Med liggande restriktioner kan inga cuper genomföras. För cuper framåt i tiden kan sanktion sökas. StFF kan godkänna och ge sanktion under förutsättning att restriktionerna förändras. StFF kommer någon vecka innan planerad cup dra tillbaka sanktionen om restriktionerna fortfarande inte tillåter spel.

Träningsmatcher och läger - spelare födda 2001 och tidigare
Träningsmatcher är inte tillåtna. Vare sig utomhus, inomhus, mellan olika lag eller mellan olika träningsgrupper. Inte heller läger/camper ska genomföras där spelare från olika lag/träningsgrupper och föreningar deltar. Tänj inte på gränserna kring detta. Läs mer hos FHM.

Träningsmatcher och läger - spelare födda 2002 och senare
Träningsmatcher är tillåtna utomhus. Läger/camper bör ej genomföras.

Serier i SvFF:s regi

Många Stockholmslag deltar i seriespel som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet. Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras av SvFF.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Personer födda 2001 och tidigare ska fortsatt träna utomhus och undvika att träna i större grupper. Undvik också att blanda spelare ur olika träningsgrupper, d v s spela ej internmatcher med och mot andra träningsgrupper än de ni vanligtvis tillhör. Det är viktigt att grupper med de yngsta spelarna får komma igång med fotboll, vilket medför att uppstart av nya lag och knatteskolor är tillåtet.

Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se FHM:s rekommendationer. Observera att respektive kommun kan tillämpa egna regler.

Träningar inomhus
Träningar inomhus får genomföras av spelare födda 2002 och senare.

Provträningar
Provträningar bör inte genomföras. Träna med den grupp du normalt sett tränar med.

DISTRIKTSLAG OCH ÖPPEN VERKSAMHET

All distriktslagsverksamhet är inställd tills vidare.

SvFF har tagit beslut om att ställa in Distriktsungdomsturneringen för spelare födda 2004. Eventuellt arrangeras någon form av matcher/cup senare under året för denna årskull.

UTBILDNING

Tränarutbildningar
Från och med februari månad öppnar vi upp för föreningsdrivna utbildningar förutsatt att lokaler och antal deltagare anpassas på ett smittsäkert sätt. De centrala utbildningarna är tillsvidare fortfarande inställda på obestämd tid.

Domarutbildningar
2021 års domarutbildningar genomförs med start den 28 januari. Samtliga kurser genomförs digitalt. Detta gäller grundkurser, fortsättningskurser och AD-kurser.

Övriga utbildningar
Övrigt kursutbud från StFF kommer att påverkas. En del kurser ställs in och andra hålls digitalt. Information om varje enskilt kurstillfälle kommuniceras till berörda deltagare och föreningar.

BESLUT

Nya beslut kommuniceras i samband med att Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer. StFF har sällan information i förväg, därför kan nya beslut meddelas med kort varsel.

I Folkhälsomyndighetens föreskrift anges att de allmänna råden gäller t.o.m. den 30 juni 2021, men myndigheten kommer att löpande utvärdera situationen och besluta om ändring så snart det är motiverat.


Text: Stff.se

Kansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md fotbollsskola 2021 kungsholmen
Md fotbollsskola 2021 solna
Md fotbollslekis solna 2016
Md annedal solhem
Md kungsholmen vasastan lekis
Md extra tr ning kungsholmen vasastan
Md extra tr ning solna
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub