Omorganisation i Vasalund IF

Publicerad 2021-10-11 10:00
Oip  2
Vasalund IF har under en längre period utvecklats samtidigt som man fått växtvärk sett till organisation och medlemsantal. För att klubben nu ska ta nästa steg har man beslutat att effektivisera i organisationen.


Herrlaget - som en är en del av organisationen - har krävt en del arbete med bl a två seriesegrar under en tre års period. Nuvarande Klubb- och Sportchef Chengis Rehman har under tolv år haft båda rollerna och under året har han verkat för att se över nästa strategiska utveckling för Vasalund IF. Det resulterade i att Klubb- och Sportchefsrollen ska hållas isär där man har varsin person på posterna.

Chengis Rehman fortsätter som Klubbchef med målet att fortsätta leda klubbens utveckling framåt. Samtidigt har en ny Sportchef rekryterats och det blir ingen mindre än Georgios Gogas som ansluter. Georgios har tidigare varit Sportchef för Akropolis IF och en längre presentation kommer inom kort. Planen var att Georgios startar efter nyår men med tanke på det arbetet som behöver göras har klubben tillsammans med honom kommit överens om att han börjar på en gång.

- Att den mångåriga relationen mellan oss nu lett till att Georgios tackat ja till att bli sportchef för Vasalund på herrsidan är jag mycket glad över. Vissa sportsliga delar kommer ligga kvar på mig, såsom spelarförsäljningar och det långsiktiga strategiska arbetet. Men rollen som Sportchef kommer mantlas av Georgios som jag anser är en av dem bästa inom yrket. Att han kan få klubben att lyfta ytterligare råder det inga tveksamheter om, säger Chengis Rehman.


- Sport- och Klubbchefsrollen har varit rätt stora delar av organisationen och för att fortsätta utvecklas så ligger det i fas att kunna ta nästa steg. Hela klubben hoppas på att herrlaget håller sig kvar i Superettan men oavsett resultat så påverkar inte klubben av en eventuell degradering. Klubben mår bra och nu när Georgios varmt välkomnas till Vasalundsfamiljen tar vi ett steg till i den strategiska och organisatoriska utvecklingen, säger ordförande Niclas Fröberg.

- Jag har haft en god relation med Chengis och Babar under åren. Chengis ställde frågan för en tid sen och i kombination med suget som jag har till fotbollen och att få komma till en välorganiserad klubb som Vasalund så har jag tackat ja. Att kliva in redan nu känns ändå bra så jag hinner känna på truppen och klubben. Klubben har varit väldigt tydliga med det långsiktiga arbetet oavsett årets resultat, vilket gav en bra känsla för kunna jobba vidare på det redan goda arbetet som gjorts, säger Georgios Gogas.


Ytterligare en förändring sker när vår Akademichef Herish Saadi väljer att gå vidare i sin karriär fr o m 1 november. Processen med att tillsätta en ny Akademichef är redan igång och förväntas vara på färdig i januari/februari 2022. Tillsvidare hänvisar vi alla frågor och funderingar kring vår akademiverksamhet till Babar Rehman (babar@vasalundsif.se) och Efrem Rhawi (efrem.r@live.se).


Kansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub