Toppbild hemsidan

Ny förlust på bortaplan - "Vi måste börja vara med redan från start"

Publicerad 2021-07-19 23:54
Dsc 0198
Vasalund inkasserade sin tredje raka förlust och är direkt formsvagt just nu. Örgryte IS vann klart och tog därmed en mycket viktig 3-poängare inför ca 2000 personer som fanns på plats.

Örgryte har i stora delar av första halvleken stort bollinnehav och bygger sitt spel med stort tålamod. Vasalund ville spela kompakt för at försvåra för hemmalaget att ta sig in centralt mellan lagdelarna. Örgryte skapade gång på gång många kvalificerade målchanser i början av matchen och Radu Mitu i Vasa-målet fick stå för några riktigt svettiga räddningar. I matchminut 37 och 40 orkar dock varken han eller övriga i Vasalund stå emot längre när Örgryte tryckte in två mål efter ett mycket passivt försvarsspel från Vasa på båda målen.

- Vi visste att Örgryte skulle få väldigt mycket energi från sin publik idag, så vi gjorde allt vi kunde för att dra ner på tempot och hålla ihop laget. Dock leder de med 2-0 i halvtid eftersom vi inte lyckas försvara oss tillräckligt bra vid båda tillfällena där det blir mål, säger Chefstränaren Dali Savic i halvtid.

I andra halvlek försöker Vasalund jobba sig in i matchen men åker på ett tidigt baklänges mål. Efter ca kvarten spelad kommer 3-0 trots att Vasalund är 3 mot 2 i eget straffområde, återigen efter mycket passivt försvarsagerande. Vasalund genomför ett par byten och in kommer bl a Elias Durmaz och Daniel Söderström som ger laget energi med längre anfall. Reduceringen kommer till slut via en hörna som Zourab Tsiskaridze nickar in på tilläggstid. Matchen slutar 3-1 och Örgryte tar en rättvis seger.

- Vi måste börja vara med redan från start i matcherna framöver sammanfattar inbytte mittfältaren Daniel Söderberg det hela efter slutsignal.

Nästa match spelas mot IFK Värnamo borta på Finnvedsvallen. Söndag 25 juli kl 17:00.

Byten:
62' Georges UT - Söderberg IN
62' Avdic UT - Durmaz IN
73' Vasic UT - Andue IN
73' Wiström UT - Engberg IN
79' Yasuoka UT - Villegas IN