Toppbild hemsidan

Ny förlust och utvisning på bortaplan

Publicerad 2021-04-27 10:41
Dsc 0303
Efter en tuff inledning med 2 tidigt insläppta mål försökte Vasalund ge allt för att komma tillbaka. Man lyckades nästan efter en reducering strax innan halvtid men längre än så kom man inte. Match slutar 2-1 till Västerås och Vasa inkasserar därmed sin andra raka bortaförlust.

I inledningen av matchen känner båda lagen på varandra och gör i stort sett samma saker. Båda jobbar hårt i sin press, tar många dueller och ställer om snabbt. Tyvärr för Vasas del är det Västeråsarna som både gör 1-0 och 2-0 mellan minut 15 och 20 efter en snabb omställning och en straff.

Likt senaste matchen rycker Vasaspelarna upp sig efter att ha hamnat i underläge och visar oerhört bra karaktär genom att jobba sig tillbaka in i den. Man flyttar fram sina positioner och skapar ett tryck mot VSK-målet. Därför kommer reduceringen strax innan halvtid väldigt logiskt, det är ett inspel från Yasuoka Takuto som nickas in distinkt av Anthony Wambani.

- Känslan i halvtid är bra och vi väljer att gasa på då vi känner att vi har momentum, säger Dali Savic i halvtid.

I andra halvlek har Vasa mycket av bollinnehavet men till en början är det VSK som skapar några halvfarliga chanser och avslut.
En kvittering ligger länge i luften efter att Vasa skapat några riktigt heta inspel men istället kommer det en kalldusch i matchminut 78 då Mai Traore får syna sitt andra gula kort för dagen och därmed blir tvungen att lämna planen.

Trots en spelare mindre sista kvarten lyckas Vasalund vaska fram 2 bra chanser som tyvärr inte resulterar i något mål. Matchen slutar 2-1 till VSK och Vasa får åka hem med 0 poäng i bagaget.

- Trots den tuffa starten vill jag berömma killarna för deras hårda och lojala arbete som de visar upp under 90 minuter. De visar upp en enorm vilja att aldrig ge upp och det är en av de bästa styrkorna ett lag kan ha. Jag är stolt över dem och är övertygad om att 3 poängarna kommer att rulla in inom kort för oss, säger Dalibor Savic efter matchen.

Nästa match spelas hemma mot Brage söndagen 2 maj klockan 13:00 på Skytteholms IP.

Byten:
75' Duranic UT - Andue IN
81' Tsiskaridze UT - Zator IN
89' Durmaz UT - Vasic IN