Toppbild hemsidan

Målkalas och seger borta i Kalmar

Publicerad 2020-10-17 23:59
Ifk berga nyhetsbild
I omgång 24 var det dags att spela bortamatch för våra herrar. Laget svarade för ett nytt målkalas och en ny seger där slutsiffrorna skrivs till 1-5 efter bl a 2 mål av Ekin Bulut.

Text:
Dalibor Savic / Elias Gergi

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>

- Alla matcher i den här serien är tuffa. Vi spelar för att bibehålla och stärka vår serieledning medans IFK Berga både visat god form på sistone samtidigt som man kämpar för att inte åka ut. Vi vet att det här inte kommer att bli en lätt match att spela, säger mittbacksgeneralen Pesh Azizi innan matchstart.

Matchen startar i ett högt tempo, mycket tack vare Vasalund, som driver upp det. Det goda press spelet har Vasalund börjat hitta tillbaka till igen och man tar ledningen i matchens 4:e minut efter att Mai Traore vunnit boll högt upp för att sedan servera Ekin Bulut som avslutar kliniskt, 0-1!

Hemmalaget Berga kvitterar ganska omgående efter ett inlägg som mittbacken nickar in efter att ha dröjt sig kvar från en tidigare situation, 1-1.
Vasalund trummar på och tar tillbaka ledningen nästan direkt efter Bergas kvittering. Denna gång på en frispark som slås av Charbel Georges,
skarvas av Anthony Wambani och till slut nickas in av Isak Hien, 1-2!

Vasalund skulle utöka ledningen ytterligare innan halvtidspaus. Denna gång är det Leo Cunha som får på en fin träff på en retur efter ett fint anfall i sekvensen innan från Vasalund, 1-3 och halvtid!

I andra halvlek ligger Vasalund rätt i positionerna och försvarar bra. IFK Berga försöker skapa några heta målchanser, men lyckas inte. Istället kommer både 1-4 på en omställning som avslutas av Anthony Wambani och 1-5 från skyttekungen Ekin Bulut som gör det på egen hand.

- Skönt att vinna idag, speciellt efter en så lång resa. Killarna är påkopplade och antar dagens utmaning på bästa sätt, säger chefstränare Dali Savic.

Nu väntar ett lokalderby borta mot Täby FK lördag 24 oktober.

IFK Berga -Vasalunds IF 1-5 (1-3)