Toppbild hemsidan

Klar förlust mot serieledarna

Publicerad 2021-06-20 09:02
Dsc 0289
Vasalund ställdes mot Landskrona i värmeböljan på Skytteholms IP. Gästerna och nuvarande serieledarna tog en klar seger med 0-3.

Vasalund får ingen bra start på matchen, redan i matchminut 6 tilldelas en straff till gästerna och det blir uppförsbacke direkt, 0-1.
Landskrona fortsätter att vinna många dueller och skapar ett etablerat anfallsspel på Vasalunds planhalva då försvarsspelet från de sistnämnda var direkt passivt. Efter att Vasalund snackat ihop sig under cooling break:et i minut 23 avslutade man halvleken lite bättre, ställningen är 0-1 när halvtidspausen kickar in.

Till andra halvlek höjer sig Vasa några snäpp och skapar ett par farligheter som bör ha resulterat i minst 1 mål. Istället visar Landskrona prov på effektivitet när man gör 2 mål på hörna där Vasalund tappat markering helt. Matchen slutar 0-3 och Landskrona går in i sommaruppehållet som serieledare efter 11 spelade omgångar.

- Vi gör ingen bra match idag och då räcker vi helt enkelt inte till. Nu väntar en kort men välbehövlig ledighet innan vi återsamlas 5 juli, säger Dalibor Savic.

Nästa match spelas mot Örgryte IS Fotboll borta på Gamla Ullevi. Måndag 19 juli kl 19:00

Byten:
60' Engberg UT - Durmaz IN
60' Yasuoka UT - Id Salem IN
60' Vasic UT - Duranic IN
68' Wambani UT - Söderberg IN
84' Traore UT - Andue IN