Toppbild hemsidan

Klar förlust borta i Borlänge för herrarna: hamnade i tvåmåls underläge tidigt

Publicerad 2021-10-03 11:40
Dsc 0150
Det blev en ny smärtsam förlust för herrarna i jakten på att säkra kontrakt i nästa års upplaga av Superettan. Efter en tung start med två tidiga mål för Brage så kunde inte herrlaget vända resultatet. Matchen slutade 3-0.

Första halvlek

Matchen startade inte som tänkt för Vasalunds del då IK Brage tog tag i taktpinnen med detsamma. Redan efter knappa 7 minuter spelade så hade Borlänge laget lyckats göra två mål. Det måste ändå skrivas att Brage gör det bra samtidigt som Vasalunds agerande i försvarsspelet över alla lagdelar var under all kritik. Vasalund spelarna var märkbart passiva och tillät motståndarna att styra spelet precis så som de ville.

Halvleken jämnar ut sig efter första kvartens anstormning från Brage men Vasalund har svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Sista delen av första halvlek slutar återigen med en anstormning från Brage som letade efter det avgörande 3-0 målet men Vasalund lyckades med nöd och näppe freda sitt mål och gå till pausvila med tvåmåls underläge.

Andra halvlek

Andra halvlek startar tyvärr ännu sämre för Vasalund än första då man släpper in sitt tredje mål för dagen efter bara 23(!) sekunder och nu var matchen i princip klar. Vasalund lyckas ändå skapa ett par farligheter i andra halvlek som bör resulterat i minst 1 mål men det hade inte räckt på långa vägar för att få till någon poäng idag. Matchen slutar rättvist med seger för Brage och slutsiffrorna skrivs till 3-0.

- Utan att ta ifrån IK Brages prestation för mycket som gjorde det bra måste jag ändå säga att vårt försvarsspel inte alls var bra idag. Vi var extremt passiva och inte påkopplade från början i båda halvlekarna vilket leder till att vi sätter oss i situationer som blir helt avgörande och svåra att lösa, säger en besviken Roberth Björknesjö.

Nu gäller det att göra en ordentlig kraftsamling för att hitta ny energi till nästa match. Då kommer nykomlingen och serieledarna IFK Värnamo på besök. Matchen spelas på Skytteholms IP måndag 4 oktober 19:00.

Byten:
46' Wiström UT - Bulut IN
64' Avdic UT - Andue IN
74' Söderberg UT -Yasuoka IN
74' Durmaz UT - Katana IN
74' Strannegård UT - Id Salem IN