Toppbild hemsidan

José Salomon går vidare - Blir huvudtränare för topplag i Sierra Leone

Publicerad 2021-09-06 15:57
241204808 4108121072619349 980942210266798715 n
Det står nu klart att Vasalunds akademitränare José Salomon packar väskan och flyttar söderut till varmare breddgrader för att bli huvudtränare i Bo Rangers FC - Ett lag som just nu huserar i toppen av högsta ligan (National Premier League) i Sierra Leone.


Vasalund har under ett par år haft samarbete med flera akademier på internationell basis. Tack vare en bra mix av internationella och lokala spelare som både är rutinerade och unga så kan vi hålla en bra fotbollsnivå samtidigt som vi utvecklar framtida spelare. Under flera år har främst spelare men också ledare fått kontrakt på högsta elitnivå, ser vi bara till i år så har vi ett par spelare gått den vägen:

Mai Traore (Viking Stavanger)
Benjamin Tahirovic (AS Roma)
Isak Hien (Djurgårdens IF)
Ekin Bulut (IK Sirius FK)

*Axel Björnström som gick till IK Sirius FK från Vasalund för att sedan under detta år skriva på för Arsenal Tula i ryska högsta ligan.

Och nu har alltså José Salomon via en av våra samarbetsklubbar fått möjligheten att träna en av toppklubbarna i Sierra Leone, vilket visar att vi även kan exportera tränare. Ett äventyr och samtidigt en fantastisk möjlighet till utveckling för José själv som tränare och möjlighet till nya samarbeten.


Grattis José! Du är en känd profil bland tränarkretsen runtom i Stockholm och nu bär det av till Sierra Leone och topplaget Bo Rangers FC, berätta.

- Stort tack! Jag har varit en del nere i Afrika och bl a besökt Sierra Leone ett par gånger. Bo Rangers FC kände till mig sedan tidigare och valde att ge mig frågan om jag ville ta över som huvudtränare för deras herrlag. För mig blev det ett självklart ja även om jag håller Vasalund mycket varmt om hjärtat. Bo Rangers är ett lag där publik kapaciteten på hemmaplan kan jämföras med svenska klubbar som Hammarby eller Malmö FF och denna chans ville jag inte missa.

Detta var din andra sejour i Vasalund och den varade i 4 år, hur upplevde du den?

- Det har varit en riktigt rolig resa. Vasalund är en klubb som växer så det knakar och under dessa 4 år har klubben blivit alltmer organiserad där strukturen kring alla lag är tydlig. Förra året fick jag uppleva en uppflyttning till Superettan med herrlaget, vi lyckades också få några spelare att ta nästa steg - jag tänker främst på unge Benjamin Tahirovic som tog klivet till Italien och storklubben AS Roma. Damlaget har kommit igång igen på allvar vilket var mycket välbehövligt för klubbens flickverksamhet. För mig är Vasalund en bra fotbollsscen där man får visa upp sig som spelare eller ledare för att sedan ta nästa steg mot högsta nationella nivå eller som i mitt fall internationell nivå och det har jag mycket att tacka klubben för, säger José Salomon.


Vasalund IF är stolta över att genom sin goda verksamhet fortsätta pumpa ut spelar- och ledartalanger till de största fotbollsscenerna nationellt och internationellt. Vi önskar också José Salomon ett stort lycka till med det nya uppdraget och tackar för denna gång!


Faktaruta:
José Salomon
49 år
UEFA A Tränarlicens
Aktuell som huvudtränare för Bo Rangers F.C. (Sierra Leone)

Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub