Toppbild hemsidan

Hårt jobbande Vasalund inkasserade sin första poäng

Publicerad 2021-04-18 09:12
Tfffff
Efter att ha tagit ledningen i andra halvlek och kort därefter tappat den visade Vasalundarna en mycket stark vilja genom att kvittera och skapa tillräckligt med chanser för att kamma hem alla 3 poäng! Matchen slutade oavgjort med mersmak för Vasalund.

Matchen startar i ett högt tempo och många dueller. Trelleborg är det lite bättre laget och rullar bollen bra. Vasalund har dock bra kontroll och lyckas hålla gästerna borta från de heta chanserna. I matchens 15:e minut viker Elias Durmaz in från sin kant och spelar fram Mai Traore som med en fin dragning gör bort sin back och avlossar ett skott från nära håll som smiter strax utanför målvaktens vänstra stolpe - ett gyllene läge att ta ledningen på! Kort därefter är det gästerna som plockar upp en andra boll efter inspel och avslutar med ett skott som stryker ribbans överkant. 0-0 står sig till pausvilan.

Andra halvlek skulle visa sig vara väldigt händelserik då båda lagen verkligen gick för vinst med snabba anfall. I matchens 55:e minut får jättetalangen Alexander Duranic bollen nere vid hörnflaggan där han på en liten yta snurrar bort sin försvarare och mycket iskallt spelar fram Mai Traore som får nicka in bollen i öppet mål, 1-0!

I matchens 62:a minut får Trelleborg en hörna efter en slarvig rensning av Vasalund. En hörna som slås på den bortre ytan där en ensam spelare får stå och slå in kvitteringen. Kort därefter kommer hemmalagets Elias Durmaz fint fram centralt och avlossar ett skott strax utanför straffområdet som Trelleborgs målvakt gör en jätteräddning på.

I matchminut 70 blir Trelleborg tilldömda en tveksam frispark centralt och 25 meter från mål. Johan Blomberg i bortalaget stegar fram och skruvar in bollen i krysset, gästerna har vänt på tillställningen.

Från denna stund visar Vasalund ett stort hjärta och viker inte ner sig. Istället fortsätter man att ligga på och det ger utdelning när Anthony Wambani forcerar in 2-2 med ca kvarten kvar att spela. Med 10 min kvar att spela får Mai Traore ett jätteläge igen när han på mycket nära håll får nicka ensam mot målvakten som räddar. Frej Engberg sticker upp i matchens slutskede och nickar tyvärr över från nära håll på ett fint inlägg från Adam Id Salem.

- Väldigt stark insats utav oss. Killarna gör ett kanonjobb idag och vi förtjänade vår första poäng i serien, säger Dalibor Savic.

Nästa match spelas mot borta Västerås SK FK på Iver Arena den 26 april kl 19:00. Västeråsarna har lyckats skrapa ihop 1 poäng på sina 2 inledande matcher och inte gjort några mål ännu.

Byten:

60' Duranic UT - Vasic IN

73' Hellgren Villegas UT - Andue IN

81' Durmaz UT - Andue IN