Första segern för i år kom på hemmplan - Avdic stor matchhjälte

Publicerad 2021-05-02 23:13
Convert
Foto: Bildbyrån
Under söndagen fick herrlaget till slut fira årets första seger som kom mot IK Brage. Rutinerade Denni Avdic avgjorde matchen i slutet av andra halvlek med ett fint skott strax utanför straffområdet, ett mål som blev matchens enda.


Det var en match med hög anspänning då mycket stod på spel och bägge lagen var i behov av en vinst trots att många omgångar återstår av Superettan.

I första halvlek är det lite fördel för Vasalund som kontrollerar bollinnehavet och driver matchen framåt. Gästerna försöker ställa om på kontring för att på så sätt skapa sina målchanser. Halvlekens hetaste chans går till Vasalunds Nikola Vasic som avslutar på nära håll efter att anfallskollegan Denni Avdic lagt upp skottläget med en fin nickskarv. Några fler riktigt heta målchanser skapas inte i första halvlek.

Till andra halvlek görs en liten korrigering i Vasalund på det centrala mittfältet vilket gav en positiv effekt då målchanserna började radas upp mot ett tillsynes slitet IK Brage som började krokna. Tack vare storspelande Adrian Engdahl kunde gästerna fortsatt hålla nollan.

Det var bara en tidsfråga innan det förlösande ledningsmålet skulle komma och det kom till slut i matchminut 78 av den rutinerade Denni Avdic som får på en härlig träff strax utanför straffområdet, 1-0!

- Jag kände att jag hade ganska bra kontroll på studsen och mottagningen, så den satt fint, säger Denni till Discovery+ och fortsätter:

- Det var jätteskönt. Jag har väntat länge på det här. Jag hade ju ingen klubb förra året, så då är det svårt att göra mål. Det var jätteskönt att hjälpa laget.

Resultatet står sig matchen ut och en mycket efterlängtad seger för Vasalund IF.

- Jag tycker killarna visar en härlig inställning och tar fighten samt jobbet idag. Verkligen hela laget gör det. Vi lyckas med en taktisk justering i halvtid som killarna följer noga och det går vägen idag vilket gör att vi får med oss alla poäng. Något som gör mig väldigt glad var det uppoffrande försvarsspelet och att vi får hålla nollan. En stark insats av samtliga idag, summerar Dalibor Savic matchen.


Nästa match spelas återigen på hemmaplan söndagen 9 maj kl 13:00. Då gästar Norrby IF Skytteholms IP.Vasalund IF - IK Brage 1-0

Målskytt Vasalund IF
Avdic 78'

Startelva
Anger
Azizi - Ceesay - Tsiskaridze
Id Salem - Wambani - Georges (K) - Durmaz - Engberg
Avdic - Vasic

Byten:
60' Id Salem UT - Yasuoka IN
66' Tsiskaridze UT - Wiström IN
83' Durmaz UT - Duranic IN
83' Vasic UT - Villegas IN
83' Avdic UT - Andue IN

Kansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md fotbollsskola 2021 kungsholmen
Md fotbollsskola 2021 solna
Md fotbollslekis solna 2016
Md annedal solhem
Md kungsholmen vasastan lekis
Md extra tr ning kungsholmen vasastan
Md extra tr ning solna
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub