Förlust i återkomsten - Spel med en man mindre i dryga timmen

Publicerad 2021-04-12 16:30
Foto peax svensson gamechanger r ttkort  1
Foto: Peax Svensson
Trots ledning efter första halvlek blev J-Södra alldeles för tunga och när vi fick se oss besegrade med klara 5-1. Inte heller blev det lättare när vår lagkapten Charbel Georges blev utvisade efter ca 30 min via dubbla gula kort.


Så var stunden kommen och äntligen återkomst för Vasalunds IF på denna nivå, sist man spelade såhär högt upp var säsongen 2009. Matchen inleds med att J-Södra tar tag i taktpinnen och hotar genom tydliga djupledslöp och tidiga passningar bakom Vasalunds backlinje.

I matchens 13:e minut sticker Vasa fram och tar ledningen efter andra våg på hörna där Frej Ersa Engberg slår in ett klassinlägg på bortre som Mai Traore påpassligt knäar in, 0-1!

Efter drygt en halvtimme spelad blir lagkapten Charbel Georges utvisad efter dubbla gula kort och laget får kämpa rejält för att hålla ihop ledningen till pausvilan. 0-1 i paus.

I andra halvlek orkar Vasa inte stå emot trycket och J-södra gör 3 mål inom loppet av 20 min vilket "dödar" matchen. Slutsiffrorna skrivs sedan till 5-1.

- Jag är besviken såklart över att det blev så stora siffror. Alla mål förutom det 3:e som de gör vet vi sedan innan att det är så de gillar att göra mål på. Vi har jobbat med just dessa moment noga för att förhindra detta. Jag tror många spelare blev tagna av stundens allvar men jag vet att denna grupp har styrkan att snabbt studsa tillbaka och kommer att göra det! Det var också synd att vi fick en spelare utvisad, innan utvisningen upplevde jag att J-södra var i obalans och frustrerade över deras missade målchanser. Nu ska vi gnugga på och se till att komma tillbaka till vinnarspåret redan på lördag när Trelleborgs FF gästar oss, säger chefstränaren Dali Savic.

Nästa match spelas alltså mot Trelleborgs FF som fick till en sen vändning senast, hemma mot Norrby, och vann med 2-1. Matchen spelas på Skytteholms IP lördag 17 april kl 17:00.


Jönköpings Södra IF - Vasalunds IF 5 - 1

Målskytt Vasalunds IF
Mai Traore 13'

Startelva
Anger
Wiström - Ceesay - Tsiskaridze
Id Salem - Wambani - Georges (K) - Durmaz - Engberg
Avdic - Traore


Byten:

45' Durmaz UT - Vasic IN

69' Id Salem UT - Yasouka IN

69' Engberg UT - Zator IN

69' Avdic UT - Andue IN

72' Tsiskaridze UT - Villegas INKansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md fotbollsskola 2021 kungsholmen
Md fotbollsskola 2021 solna
Md fotbollslekis solna 2016
Md annedal solhem
Md kungsholmen vasastan lekis
Md extra tr ning kungsholmen vasastan
Md extra tr ning solna
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub