Ekin Bulut sänkte IFK Luleå - Herrlaget studsar tillbaka snabbt

Publicerad 2020-10-13 14:22
Bulut s nker lule
I omgång 23 väntade IFK Luleå som visat upp en bra formkurva på sistone. Matchen skulle ha spelats på söndagen 11 oktober men blev uppskjuten till måndag 12 oktober p g a strul med flyget för gästerna. Det blev en härlig tillställning med bra kamp där det hela slutade med Vasalunds 17:e seger för i år!


Text:
Dalibor Savic / Elias Gergi
Foto: Momo

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>


Matchen hann knappt börja när Mai Traore snappar upp en svag hemåt passning och ensam med målvakten gör han inga misstag. Målvakten rundas och bollen skjuts i mål, 0-1 och drömstart!

Trots att Vasalund bombarderar Luleås straffområde med instick och kantinlägg blir det inga fler mål denna halvlek. Gästerna kontrar ett fåtal gånger men gör det sylvasst och vår backlinje med "Pacha" i spetsen löser det på ett utmärkt sätt.

Andra halvlek tar Luleå över lite och ligger på för en kvittering. Vasalundsspelarna kämpar väldigt hårt och via Mai Traore lyckas man med en kvart kvar att spela vinna bollen på offensiv planhalva. Bollvinnaren Mai hittar sedan ett instick till Ekin Bulut som kommer 1v1 med målvakten och avslutar med att chippa in bollen i mål och därmed utöka ledningen till 2-0!

På övertid gör Luleå ett tröstmål och matchen slutar sedan 2-1.

- Vi gick tillbaka till våra grunder och idag spelade vi som Vasalund ska göra när vi spelar fotboll. Hög och intensiv press med många vinster och offensiva omställningar. Vi hade också många variationer i våra etablerade anfall där Charbel George är tongivande med många fina spelvändningar, säger chefstränaren Dali Savic.

Nu är det 7 omgångar kvar och Vasalund toppar Ettan Norra med 8 poäng ner till tvåan IF Sylvia. Närmast väntar 4 raka bortamatcher och först ut blir det mot IFK Berga. Den matchen spelas lördag 17 oktober kl 14:00 på Bergavik IP 1.


Vasalunds IF - IFK Luleå 2-1 (1-0)

Målskyttar för Vasalund:
Ekin Bulut - 1
Mai Traore - 1

Vasalunds laguppställning:
Mitu – Azizi, Hien, Doumbia – Cunha, Wambani, Georges, Nikolic (K), Id Salem - Traore, Bulut

Ersättare:
Koroma, Tahirovic, Engberg, Morais, Lawan, Durmaz, Smedberg

Byten:
Lawan IN, Bulut UT (80 min)
Durmaz IN, Nikolic UT (81 min)
Tahirovic IN, Traore UT (85 min)


Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bromma spa nga solna
Md lekis inomhus solna kungsholmen
Md tryout akademilag 2021
Md cuper
Md innebandy bromma
Md kungsholmen innebandy
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub