Toppbild hemsidan

Denni Avdic frälste Vasalund på hörna

Publicerad 2021-05-30 21:24
Dsc 0432
För andra gången i år blev Denni Avdic matchvinnare med matchens enda mål. I matchens slutskede vaskade man fram en hörna som han nickade in och segern mot Östers IF var ett faktum. I och med segern gick man också om Öster i tabellen.

Första halvlek börjar i hög fart och gästerna tar ett litet grepp om den men skapar dock inte några heta målchanser. Vasalund jobbar sig in i matchen och jämnar ut tillställningen genom att börja vinna fler närkamper.

- I halvtid betonade jag för spelarna vikten av att göra saker tillsammans då det i första halvlek blev alltför ofta att vi gjorde saker en och en. Vi behövde vara mer tydliga som kollektiv i vårt försvars- och anfallsspel, säger Dali Savic.

I andra halvlek fortsätter kampen där matchen står och väger. Gästerna Öster känns lite tyngre trots att inget av lagen skapar några stora målchanser. I matchens 58:e minut byts talangen Alexander Duranic in och tyvärr har han några olyckliga minuter eftersom han 13 minuter senare dragit på sig två varningar och blivit utvisad. För Vasalund väntade nu en riktigt tuff utmaning i värmen med en spelare färre.

Efter utvisningen får Vasalund springa mycket i försvarsspelet och gör det heroiskt. I matchens 88:e minut lyckas man vaska fram en hörna från höger som slås av Philip Wiström. Han lyckas pricka Denni Avdic som resolut nickar in bollen i mål till allas stora glädje, 1-0!

Öster gör efter det en fullgod forcering och lyckas vaska fram en riktigt het chans som med lite mer skärpa kunde räddat poäng åt dem men istället håller Vasalund ut och lagets andra raka seger är ett faktum!

- Vilken kämpa insats av killarna och mycket skön seger! Det här ger oss en stark tro på att vi kan göra mål bara vi får chansen - idag räckte det med en, sammanfattar Dali Savic det hela.

Nästa match blir ett derby på bortaplan där vi gästar Grimsta IP för möte mot Akropolis IF. Matchstart lördag 12 juni 15:00.

Byten:
58' Andue UT - Duranic IN
80' Vasic UT - Durmaz IN