Damlaget klara gruppsegrare i Victoria CUP: "Skönt att ta med sig detta in till höstsäsongen"

Publicerad 2021-06-20 12:00
Thumbnail dscf2022
​I fredags kväll spelade damerna den sista gruppspelsmatchen i Victoria Cup, denna gång mot Rotebro IS på Skinnaråsens fina gräsplan. Kvällen visade sig innehålla en straffräddning, ett nyförvärv i målprotokollet och slutsiffrorna skrevs till 0-2.


Innan matchstart så inleder Rotebro med att slå en bonusstraff - enligt tävlingsformatet i Victoria Cup får det lag med lägre divisionstillhörighet slå bonusstraff, en straff för varje division som skiljer. Då det skiljer en division mellan lagen där Rotebro spelar i den lägre får de alltså börja med att slå en bonusstraff. Straffen som slås lätt till höger räddas av Vasalunds målvakt Isobel Rosendahl.

Straffräddningen ger laget extra energi och Vasalund visar från start att man vill kontrollera matchen med mycket bollinnehav och direkt återerövring vid bolltapp. Trots ovanan på naturgräs gör Vasalund det bra och är modiga genom att våga spela sitt spel.

I matchminut 30 är det dags för matchens första mål som görs av Tyra Gullstedt efter en djupledslöpning i straffområdet. Assisten kommer från Felicia Thunholm, 0-1! Ett resultat som står sig halvleken ut.

I början av andra halvlek börjar hemmalagets ork ta slut och Vasa får mer ordning på sitt passningsspel och skapar ett flertal 100%-iga målchanser som tyvärr inte resulterar i några fler mål då skärpan inte fanns där. På det storspelade hemmamålvakten och höll sitt lag kvar i matchen med ett par kvalificerade räddningar.

I slutskedet av matchen hittar lagkapten Hilda Bergh ut till ett av årets spännande nyförvärv Gretta Sindayihebura, som från sin vänsterbacks position driver framåt och går på avslut från ca 30 meter, ett avslut som går i en hög båge över hemmamålvakten och till slut hittar nätmaskorna, 0-2! Ett resultat som står sig matchen ut.

- Skönt att få avsluta med en vinst som vi kan ta med oss in i sommaruppehållet och bygga vidare på under hösten. Tjejerna visar verkligen att de kan stå upp mot ett mer fysiskt Rotebro - som stundtals gör det jobbigt för oss - men där vi kan bibehålla fokus och jobba utefter de grunder och principer som vi kommer överens om. Ska vi summera våren och vårat gruppspel i Victoria Cup så kan vi inte annat än att vara jättenöjda med prestationerna vi gjort. Vi ser framemot att snart sätta igång seriespelet i höst och välkomna så mycket publik som möjligt till våra hemmamatcher på Skytteholms IP, summerar huvudtränaren Jesper Nilsson matchen.

Detta innebär att Vasalund slutar som klara gruppsegrare och är vidare för slutspel i Victoria Cup i höst.
Nästa match blir seriepremiären den 15 augusti kl 18:00 mot Långholmen FC på Skytteholms IP.


Rotebro IS - Vasalund IF 0 - 2

Målskyttar

30' Tyra Gullstedt
89' Gretta SindayiheburaKansliet
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md superettan
Md cuper
Md fotbollsskola 2021 solna
Md sommarverksamhet
Md fotbollslekis solna 2016
Md annedal solhem
Md kungsholmen vasastan lekis
Md extra tr ning kungsholmen vasastan
Md extra tr ning solna
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub