Toppbild hemsidan

Christoffersson tvåmålsskytt när damlaget säkrade 3:placeringen genom bortavinst

Publicerad 2021-10-11 21:52
Namnl st 1
​Vinst var ett måste för att helt säkra tredjeplatsen och det blev en rejäl rivstart som banade vägen för en säker trepoängare åt Vasalundarna.

Första halvlek

Vasalund har de senaste matcherna verkligen varit med från start och det samma gällde även under lördagens drabbning. Redan i matchens första minut kommer 0-1 genom Petra Christoffersson. Efter en högt inspel i straffområdet vinner hon sin duell mot Vallentunas målvakt och kan i öppet mål enkelt placera in ledningsmålet.

I matchminut 10 utökar Vasalund sin ledning till 0-2 i samband med en hörna. Sofia Mazanti Nyberg står på rätt plats i den tilltrasslade situationen som uppstår när målvakten går upp för att boxa undan bollen.

0-3 ska bara komma tio minuter senare där ytterligare en fast situation ska leda fram till att domaren pekar på straffpunkten. Det är i samband med hörna där Vallentuna försvararna går lite hårt åt Vasalundsspelare i straffområdet. Lagkapten Hilda Bergh lägger upp bollen och utan någon tvekan alls sätter hon den i målvaktens högra hörn.

Resten av halvleken böljar lite fram och tillbaka där de riktigt heta lägena uteblir.

Andra halvlek

Vallentuna kommer ut som det lite piggare laget direkt från start och trycker på för att få en tidig reducering. Vasalunds försvar står stabilt och fredar målet ända fram till matchminut 66. Vallentuna får en frispark en bit utanför offensivt straffområde och förvaltar den ribbreturen som uppstår. Man är första på bollen och lyckas via stolpen trycka in reduceringen till 1-3.

Vasalunds svar på detta kommer endast sju minuter senare då Petra Christoffersson skriver in sig ytterligare en gång i målprotokollet. Detta efter att hon lyckas trycka sig förbi två stycken försvarare och helt fri med målvakten gör hon inga misstag. 1-4 är ett faktum och matchen är i detta läge helt avgjord. Resterande del av halvleken spelas mest av där båda lagen håller ställningarna.

Segern innebär att Vasalunds unga damlag säkrar tredjeplatsen i serien och vill sig allt väl även avancemang upp till div 3. Något tiden får utvisa men sammanfattningsvis så har detta gäng stått för en väldigt bra säsong! Nu återstår det en slutspelsmatch i Victoria Cup där Skå IK & Bygdegård står för motståndet. Avspark är 18:15 den 17 oktober på Skytteholms IP. Laget hoppas på en bra uppslutning för att få avsluta säsongen på bästa sätt ihop med hemmapubliken!