Toppbild hemsidan

Bortavinst trots en man mindre i 60 min

Publicerad 2020-09-13 12:23
Dsc 0031
Omgång 17 i Ettan Norra väntade runt hörnet för herrarna borta mot talangfulla IK Frej Täby på Vikingavallen. En match som man fick spela i närmare 60 min med en man mindre efter att Isak Hien åkt på en frilägesutvisning. Trots det segrade man kontrollerat med 1-4.

Text: Dalibor Savic / Elias Gergi

HIGHLIGHTS FRÅN MATCHEN >>

Vasalund startade väldigt bra i denna match till skillnad från hemmamötet senast mot IK Frej. Främst visade Vasalund högre klass i duellspelet och viljan att vinna spelet om andra bollarna. Därför kom det som en rejäl kalldusch när hemmalaget i matchminut 10 tar ledningen på en riktig raket genom Hampus Söderström som kanske gör årets mål i serien med en frispark på distans. Bara att gratulera honom till en sån träff.

Vasalund gick inte ner sig utan fortsätter att visa på en otrolig lagstyrka där man skruvar upp insatserna ytterligare och kvitteringen kommer redan 3 minuter senare genom en hörna där Wambani petar in bollen efter en tilltrasslad situation, 1-1!

Ledningsmålet för Vasalund skulle också det komma, redan i matchminut 18. Ett inlägg från höger når en fristående Frej Enberg på bortre ytan. Han tar ner bollen kontrollerat och får på ett hårt skott som måltjuven Ekin Bulut är på lite och styr in, 1-2.

I matchminut 33 blir Vasalund försvararen Isak Hien olyckligt utvisad efter ett bolltapp som han försöker reparera. Hemmalaget håller 1-2 till halvtid på ett kontrollerat sätt trots en man mindre.

- Vi är heta, starka och rejäla från start. Idag är det andra bullar till skillnad från senaste mötet mot IK Frej. I halvtid pratar vi om att fortsätta vara modiga trots en man mindre. Att sätta hög press och stressa Frej i deras speluppbyggnad var en nyckel för oss, säger Chefstränaren Dali Savic.

Andra halvlek startar på ett bra sätt för Vasalund då Elias Durmaz tar sig fram och blir nedriven i straffområdet. Efterföljande straff sätter Charbel Georges - kapten för dagen - hur säkert som helst, 1-3 och en mycket skön känsla! Efter det målet visar Vasalund klass där man håller sina positioner och håller IK Frej borta från heta målchanser.

I matchminut 77 kommer en omställning för Vasalund där Ekin Bulut visar en otrolig vilja genom att först vinna en tuff duell för att sedan fint placera in slutresultatet 1-4, i målvaktens "bortre" hörn! - Vilka killar som visar en kombination av hårt jobb och taktisk skicklighet, särskilt i andra halvlek. Jag är också nöjd med hur laget hanterar den plötsliga omställningen att spela 2 tredjedelar av matchen med en man mindre, avslutar Dali Savic.

Nästa match spelas på Skytteholms IP lördag 19 september. Då kommer Team TG FF på besök.

IK Frej Täby - Vasalunds IF 1-4 (1-2)