Toppbild hemsidan

Bortaseger för herrlaget - Andue sänkte Falkenberg med två mål

Publicerad 2021-05-24 09:23
Andue 11111
Herrlaget tog en mycket viktig seger igår borta mot Falkenbergs FF. Stekhete Alexander Andue stod för 2 mål, ett i vardera halvlek och en målgivande passning till Anthony Wambani. Slutsiffrorna skrivs till klara 0-3 och man gick om Falkenberg i tabellen.

Första halvlek blev en rätt jämn historia där båda lagen höll ställningarna och det märktes att matchen var väldigt viktig. Hemmalaget Falkenberg hade dock inte marginalerna på sin sida då man hade 2 klockrena stolpträffar där bollen efteråt dansat på mållinjen. Istället stack Vasalund upp med att göra mål efter hörna på tilläggstid. Nikola Vasic avslutsförsök förvandlas till en skarvning som Alexander Andue trycker in resolut.
Ett mycket tungt utfall för Falkenberg samtidigt som Vasalund fick en stor psykologisk fördel med sig in till halvtidspausen.

- I halvtid pratade jag mycket om att göra de saker vi har kommit överens om och påminde killarna om att älska spela försvarsspel också. Med en 1-0 ledning i ryggen måste vi gå ut i andra halvlek och älska att vinna allt defensivt. Det blev den tydligaste nyckeln att ta med sig ut till andra halvlek, berättar assisterande tränaren George Moussally.

I andra halvlek vågar Vasalund pressa högt för att skapa målchanser och stänga matchen. Något som blev ett lyckat drag i matchminut 52 när Wambani vinner bollen högt upp, bollen hamnar sedan hos stekhete Alexander Andue som ensam mot Falkenbergs backlinje avfyrar en raket och 0-2 är ett faktum!

Vasalund fortsätter att kontrollera tillställningarna och i matchminut 73 ställer man om via Alexander Andue som hittar in till Anthony Wambani varpå han petar in bollen i öppet mål och fastställer resultatet till 0-3.

- Det här blev en mycket viktig seger för oss med tanke på hur resultatet varit de senaste matcherna och nu finns det något bra att bygga vidare på. Det är bara att ta nya tag och fokusera på nästa match, säger matchvinnaren Alexander Andue.

Nästa match spelas hemma söndagen 30 maj kl 13:00 mot Östers IF på Skytteholms IP.

Byten:
53' Vasic UT - Söderberg IN
79' Andue UT - Duranic IN
89' Wambani UT - Villegas IN
90' Durmaz UT - Avdic IN