Toppbild hemsidan

Blytung förlust för herrarna hemma mot Akropolis IF

Publicerad 2021-09-28 08:48
Dsc 0083
Akropolis drog precis som på våren det längsta strået även denna gång och besegrade Vasalund återigen med ett måls marginal. Matchen slutade 0-1.

Första halvlek
Matchen startade i högt tempo och för Vasalunds del gjorde man en riktigt bra start vilket var viktigt då laget haft alldeles för många dåliga starter i år. Mitt i det goda flytet kommer därför 0-1 som en riktig chock när bortalagets Sotirios Nikopoulos slår en boll i djupled som Radu Mitu kommer ut olyckligt på, när bollen går över och förbi honom ända in i mål.

Målet gav Akropolis mycket energi samtidigt som det paralyserade Vasalund. Det blev 10 jobbiga minuter där matchen helt bytte skepnad. Som tur är kommer Vasa tillbaka in i flytet man startat med och blev klart bollförande mot ett mycket lågt stående Akropolis. Inga fler riktiga heta chanser skapades dock och gästerna går in i halvtidspaus med ledningen.

Andra halvlek
Andra halvlek startar som första slutade, ett mycket lågt stående Akropolis som jobbar mycket hårt i sitt försvarsspel och med omställningar i sitt anfallsspel. Vasalund jagar kvittering och kommer till mycket inlägg som tyvärr inte är tillräckligt kvalitativa. Distansskotten haglar men inte hjälper det när nästan alla går utanför mål.

I slutet av matchen kommer Vasas stora chans och det är Anthony Wambani som kommer upp fint på en hörna och nickar bollen en halvmeter ifrån mål, men tyvärr över ribban. Matchen slutar därmed 0-1 och Akropolis tar en oerhört tung seger.

- Vi börjar bra idag och gör överlag mycket bra saker stora delar av matchen. Vi har en kort period efter baklängesmålet där vi blir klart påverkade på ett sätt som inte gynnar oss. Vi skjuter mycket, har mycket inlägg men skapar inte så mycket. Inläggen måste bli hårdare och vi behöver vara mer distinkta i både vårt egna och motståndarnas straffområde framöver. När vi väl får stora lägen måste de bara sitta, säger Roberth Björknesjö efter slutsignal.

Nästa match spelas borta redan den 30 september mot IK Brage på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. En ny "6-poängsmatch" och den startar kl 19:00.

Byten:
73' Wiström UT - Engberg IN
73' Azizi UT - Söderberg IN
81' Ceesay UT - Doumbia IN
86' Andue UT - Katana IN