Toppbild hemsidan

"Vi har haft ett fantastiskt år"

Publicerad 2020-12-04 15:00
Pellarin
Alexander Pellarin
Vasalunds IF fortsätter producera spelare till Elitfotbollen, något klubben självklart är glada över. I år har flera spelare i ung ålder och bl a från eget led fått representera herrlaget.


Vasalunds IF är en ungdomsförening som fokuserar på talangen. Klubben fokuserar på spelare från det egna ungdomsledet men även på spelare som kommer utifrån. - Vi anser själva att vi har en bra scouting och väljer ut spelare vi tror på, säger Klubbdirektör Chengis Rehman.

Sedan 2011 har Vasalunds IF snittat ungefär två spelare per år som blivit en del av herrlaget och som sedan tagit steget vidare till elitfotbollen och även spel i utlandet. I år fick vi se flera bra prestationer under herrlagets matcher från våra drivna ungdomsspelare, Alexander Pellarin och Benjamin Tahirovic.

– Vi har haft ett fantastiskt år. Jag fick skriva på mitt första kontrakt, utvecklas både som spelare och person samt spela med fantastiskt duktiga lagkamrater. Jag tycker att vi vann Ettan Norra välförtjänt och seriesegern blir såklart ett mycket starkt minne från årets säsong. Sen var det extra kul att få pris som matchens lirare i den absolut sista omgången mot ett av de bästa motstånden (BP) i serien, det blir som ett kvitto på att man har gjort någonting bra, säger den blott 17 årige anfallsspelaren Benjamin "Benji" Tahirovic.


Benji och Alexander är ytterligare ett bevis på att Vasalunds IF främjar ungdomsspelare på dessa nivåer.
Vem blir näste på tur från det egna ledet att representera Herrlaget?

FAKTARUTA

20. Benjamin Tahirovic
Ålder: 17 år
Position: Offensiv mittfältare/anfallare
Tidigare klubbar: AIK FF, FC Djursholm

6. Alexander Pellarin
Ålder: 17 år
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Skogås-Trångsunds FF


Kansliet
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub