Ledstjärnor för en bra match- och träningsmiljö


Matchen är ju träningens höjdpunkt, det är där våra barn ska prövas, drömmarna förverkligas och vi tävlar. Matchtillfället är då alla samlas och där engagemanget på och utanför planen kulminerar. Spelare, ledare, publik och matchfunktionärer sammanstrålar. Många är engagerade i förberedelserna.

Självklart vill alla att det skall vara en glädjens stund, men tyvärr ser vi ibland att engagemanget övergår till oegentligheter, hårda ord, bråk och andra tråkigheter som istället motverkar fortsatt idrottande. För att motverka detta har vi tagit fram ledstjärnor nedan - följer man dem blir det alltid bra.Ledstjärnor för ledare & föräldrar

  • Under match ska ledare stå på ena långsidan och föräldrar på motsatt långsida. Inga föräldrar bakom målen.
  • Föräldrar ropar och uppmuntrar med hejarop till alla barn i det egna laget (inte bara sitt egna). Föräldrar ska inte instruera barnen då det både skapar förvirring och motverkar barnens beslutsfattande - detta leder i sin tur till att barnens utveckling motverkas kraftigt.
  • Endast ledare ropar ut instruktioner till barnen i lagom dos, barnen ska få chansen att klara sig så långt som möjligt utan alldeles för mycket kommentarer från ledarna under match. Längre och tydliga instruktioner ges lämpligast till barnen när de är utanför planen som ersättare eller i pauser.
  • Domarna är ofta ungdomar och fortfarande barn själva. Låt de sköta sin roll så gott de kan utan att någon stör de med några kommentarer alls.
  • Föräldrar ser till att komma i tid till samlingar med barnen som har sovit och ätit tillräckligt inför match- och träningsdag. Är det en dag med flera matcher bör barnen ha med sig mellanmål för att fylla på med ny energi. Utrustning som fylld vattenflaska och benskydd ska alltid tas med.
  • Föräldrar ska svara på match- och träningskallelser snabbt för att underlätta ledarnas planering. Att återkommande jaga föräldrar som inte svarat på kallelser kan lätt skapa ett motivationsdödande klimat i laget.
  • Våra ledare är ideella vilket innebär att de ofta lägger ner många timmar på att driva träningsgrupper i flera år, något som är ovärderligt för klubben. Om föräldrar har synpunkter/åsikter kring matchuttagning eller träningsstruktur som kan förbättras tycker Vasalund IF att det är rimligt att de själva ska börja engagera sig som ledare i laget.

    Har man synpunkter/åsikter men inte kan engagera sig som ledare ska detta tas på ett bokat möte som ligger utanför match- och träningstillfälle med berörd(a) ledare. Om förälder fortfarande är missnöjd och vill gå vidare efter mötet kontaktas Kansliet. Tänk på att dessa möten inte bör tas efter en enskild match eller träning utan snarare om man upplever att något inte stämmer efter en längre period.Kom ihåg att det är barnens match- och träningsdag där vi alla ansvarar för att de ska få en så bra fotbollsupplevelse som möjligt!Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub