Matchfixning


Syftet med denna riktlinje är att skapa principer att utgå ifrån som är både förebyggande och verksamma vid eventuella händelser.
Matchfixning är ett internationellt problem som hotar fotbollsvärlden. Det är vanligt förekommande att spelare och ledare mutas eller hotas till att orsaka händelser i matcher som kan leda till stora spelvinster. Rent konkret kan det vara att förlora med stora siffror, ta ett onödigt rött kort och andra "spelobjekt" som det satsas stora summor på, särskilt på den asiatiska spelmarknaden där antalet spelbolag idag är oräkneliga.

Seniorfotbollen på herrsidan är mest utsatt då det är den delen av fotbollen med störst omsättning vad gäller spelande. Juniorfotbollen är dock nästa i led och redan här finns flera exempel på matchfixning i juniorfotboll nationellt som internationellt. Idag går det att satsa pengar ner till U17-serier i Sverige på utländska spelbolag.

Så här jobbar Vasalund IF med matchfixning

Vasalund IF förhåller sig till Svenska Fotbollförbundets grundläggande värderingar, svenskt rättsväsende och klubbens egna stadgar. För Vasalund IF är det helt centralt för fotbollen att kämpa mot att matchfixning sker då det är något som kan förstöra sporten. Vi är väldigt bestämda i vår åsikt att fotbollen ska avgöras på planen:

  • Spelare och ledare ska alltid säga nej till inbjudningar som kan leda till matchfixning
  • Spelare och ledare ska vända sig till Kansliet, Sportchef Herr eller Dam vid påtryckning.
  • Enligt idrottens reglemente ska rapportering ske till SvFF vid misstänkta fall.
  • Vasalund IF jobbar aktivt med information om matchfixning och hur den kan kännas igen. Vi har ett samarbete med Svensk Elitfotboll (SEF) gällande utbildning mot herrlag samt U19 och U17. På SEF finns idag Anders Wikström anställd med fokus på matchfixning på uppdrag av Svenska Spel.
  • Vasalunds arbete utgår alltid från "Vasalundsandan" där vi tydligt beskriver hur spelare och ledare i Vasalund ska uppföra sig mot med- och motspelare men även mot sporten i sig.
  • Det finns möjlighet att anmäla anonymt till följande: Polisen, Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet.
  • MIN MATCH >> har formulär för anonym anmälan & Tipstelefon: 070-3003663
  • Vi följer RF:S POLICY >> kring matchfixning
Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub