MyClub & Support

MyClub - vårt medlemsregister och hemsida

MyClub binder samman klubbens centralt med våra lag, både genom medlemsregistret och hemsidan. Grunden i MyClub är att förenkla administration och kommunikation för klubb, ledare och medlemmar. MyClub började att användas i Vasalund IF januari 2020 och vi ser en förenklad administration för alla klubbens medlemmar, ökad närvaroregistrering och bättre kommunikation.

Medlemsregistret

Kansliet administrerar medlemsregistret för att kunna kommunicera, informera och fakturera på ett korrekt sätt. Genom MyClub och lagens sidor överlämnar Kansliet sedan ansvaret till ledarna i lagen som gruppadministratörer. Ledarna kan även bjuda in spelare/föräldrar som medlemmar för att ge dem tillgång till funktioner som underlättar kommunikation, kallelser, kalendrar m.m. Ledarna kan registrera nya medlemmar, ta bort spelare som slutat och bygga sitt lag inom vissa gränser i medlemsregistret.

Vanliga frågor och svar till kansliet angående MyClub

  • Medlem & Användare - det är en skillnad på de två funktionerna medlem och användare. Alla aktiva medlemmar (spelare, ledare, funktionärer etc.) ska vara registrerade som medlemmar, med medlemstypen spelare, ledare eller stödmedlem. Användare är till för de personer som sedan behöver inloggning i MyClub. Den vanligaste typen är medlemsadmin, där man administrerar sig själv eller sitt barn. Ledaradmin är också en vanlig användare, det är till för ledare i lagen som vill kunna administrera sitt lag i MyClub. Det är inte tillåtet att bara vara användare i MyClub, först måste man registreras som medlem. Observera också att det inte går att skicka ut information till användare, endast till medlemmar. En användare med behörigheten ledaradmin kan i sin tur bjuda in nya ledaradmins.
  • Lägg till och ta bort medlem - som användare med behörigheten ledaradmin kan du lägga till och ta bort medlemmar i MyClub i det laget du är aktiv. När du lägger till en medlem får Kansliet en notis om detta kan då t.ex fakturera korrekt avgift. Detsamma om du tar bort en medlem ur laget, får Kansliet en notis och kan bl a hantera avgiften.
  • Håll ert lag uppdaterat - Ledare som är ledaradmins uppmanas att hålla uppgifter i MyClub uppdaterade. Det innebär att antingen se till att alla spelare/föräldrar är användare (medlemsadmins) för att uppdatera sina uppgifter själva eller att du som ledare gör det. Korrekta uppgifter underlättar kansliets fakturering och kommunikation med medlemmarna. Ta gärna bort spelare och ledare som slutat också så slipper Kansliet t ex skicka ut fakturor i onödan.

Hemsidan

Hemsidan är en spegel av information från medlemsregistret där ledare/spelare/föräldrar/besökare kan se grundläggande information om våra enskilda lag. Hemsidan knyter ihop klubbens centrala nyheter med lagens egna. Hemsidan är en egen funktion i MyClub, ni växlar mellan "Medlemsregister" och "Hemsidan" i toppmenyn. SE INSTRUKTIONSVIDEO OM HEMSIDAN HÄR >>


Närvarorapportering

Närvarorapportering från lagen ligger till grund för klubbens ansökan som avser kommunalt och statligt aktivitetsstöd. Dessa aktivitetsstöd är en av klubbens största intäkter och därför viktigt att det sköts på korrekt sätt. Via MyClub, både i smartphone och dator, uppmanas våra ledare att närvaro rapportera alla aktivitetstillfällen laget genomför (träningar, matcher, möten, övriga aktiviteter). Kansliet uppmanar alla att göra detta löpande, det vill säga i direkt anslutning till eller efter varje aktivitet.

Lag som inte närvarorapporterar regelbundet blir kontaktade av Kansliet för att få stöd i hur detta ska gå till. En bra närvarorapportering från dig som ledare kan i slutändan innebära mer resurser för Vasalund IF att utveckla sin verksamhet.


Support

För hjälp med funktionerna i MyClub hänvisar vi i första hand till MyClub:s egna HJÄLPSIDA >>. Skulle du trots detta inte lösa problemet kan du maila till elias@vasalundsif.se för att försöka lösa det den vägen.

Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub