Akademiträning


Ny strategi från och med i år

För att möjliggöra att fler barn får bättre träning längre upp i åldrarna så kommer alla barn födda 2012-2006 erbjudas extra akademiträning. Renodlade akademilag kommer inte att tas ut förrän barnen fyller 12-13 år. Detta för att undvika tidig selektering och för att vi vill att barnen ska spela kvar i sina kvarterslag så länge som möjligt men ändå erbjudas en kvalitativ träningsmiljö och utbildning. Förutom akademitränare kommer även föräldratränare att vara med på akademiträningarna. På detta sett utbildar vi även tränare internt i föreningen.


Strukturen kring Akademiträningen

I en isolerad övning är lösningarna ofta få, repeterande och likadana. Exempel på detta kan vara att dribbla genom konor och bara använda högerfoten. Det bidrar till att spelaren använder och utvecklar sin perception minimalt. Utvecklingen av spelförståelsen stagnerar och utmaningar blir svåra att hitta.

I en constrain baserad övning designar vi alltid övningen så spelaren förhåller sig till övningens design, bollen, motståndare och medspelare. Situationerna som uppstår är varierande och bidrar till att spelaren alltid jobbar med sitt kognitiva beteende. Detta skapar en naturlig miljö som är ytterst lik situationerna från match. För att utveckla svårighetsgraden kan planstorlek och andra förhållanden ändras.

Coachingen kommer baseras på principer i spelet. Bland annat hur vi på bästa sätt förbereder oss vid olika situationer i form av positionering, kroppsprofil, beslutsfattning och timing. Detta ur ett fokus på inlärning där spelarna får testa, utforska och komma på egna lösningar. Vi vägleder, men besluten tas av spelarna.

Vid frågor kontaktar ni vår akademichef Herish Sadi >>


Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub