Intag av nya spelare


Det största flödet av nya medlemmar till föreningen sker i samband med att vi startar upp nya träningsgrupper på Fotbollslekis där målgruppen är barn i åldrarna 4-6 år. Under åren som träningsgrupperna blir äldre är det naturligt att fler barn vill ansluta. Anledningarna till att nya spelare vill ansluta senare kan vara många, att skolkompisarna spelar, intresset för fotboll växer starkare i högre ålder, spelaren har nyligen flyttat till ett område som ligger långt ifrån det området den förra klubben bedriver sin verksamhet och söker sig till ny klubb för att fortsätta spela fotboll m.m.


En förening som vill inkludera alla

Vårt mål som förening i denna situation är stark, vi vill kunna erbjuda fotboll för alla barn och ungdomar så långt det bara går. Vi har därför tagit fram riktlinjer för att kunna genomföra detta på ett bra sätt. Följer vi dem minimerar vi risken att hamna i energikrävande diskussioner om intag av spelare som sker på ett oönskat sätt.

1. Alla spelare som vill börja spela för Vasalund IF ska gå via Kansliet. Om ditt lag får besök av en spelare på träningen, eller om du som ledare blir kontaktad av en anhörig till spelaren ska du hänvisa dem till att ta kontakt med Babar Rehman (gäller områdena Kungholmen, Södra Järva och Traneberg) eller Elias Gergi (gäller områdena Annedal och Solna) på Kansliet.

Om spelaren har en annan klubbtillhörighet (aktiv) får
spelaren inte delta i någon träning eller match med Vasalund IF förens Vasalundslaget meddelat Kansliet som i sin tur meddelar klubben som spelaren är registrerad för, därefter kan spelaren delta på träning eller match när dåvarande klubb godkänt detta.

KANSLIETS KONTAKTUPPGIFTER HITTAR DU HÄR >>

2. Kansliet för sedan en dialog med föräldern samtidigt som en dialog också förs med ledarna i en träningsgrupp där spelaren kan ingå. Om spelaren har möjlighet att ingå i en träningsgrupp kommer anhöriga till spelaren och ledarna i träningsgruppen att kopplas ihop via Kansliet.

Kansliet passar här på att ge spelaren och spelarens anhöriga en kort introduktion om vad det innebär att vara medlem i Vasalund IF. En introduktion som besvarar de vanligaste frågorna nya medlemmar kan ha (avgifter, inköp av profilkläder, föräldraengagemang m.m.).
Våra fantastiska och ideellt engagerade ledare kan istället för att ödsla tid administrativt med processen gällande intag av nya spelare, hålla motivationen uppe och fortsätta fokusera på att hålla fartfyllda träningar med fotbollslärandet i centrum.

3. I vissa situationer kan det bli så att ingen träningsgrupp har möjlighet att ta in fler spelare för stunden i en specifik ålder och då bildas en spelarkö. Nedan beskriver vi hur kösystemet funkar.

a) Köplatsen rangordnas till en början av datum och klockslag när spelaren visat intresse av att börja spela.

b) Spelare med anhöriga som kan engagera sig som tränare får starkast förtur i kön.

c) Boende i kommuner där vi bedriver vår verksamhet (Bromma, Kungsholmen, Spånga, Solna) får förtur i kön mot spelare som ansöker till oss från andra kommuner.

d) Om barnet som är näst på tur i kön, blir kontaktad om en plats och inte svarar kommer vi att skicka ut ett mail som behöver besvaras inom 1 vecka. Om vi fortfarande inte får något svar tolkar vi det som att intresset att börja i vår förening inte längre finns och köplatsen försvinner. Om intresset dyker upp längre fram får barnet ansöka på nytt.


Exempel på ett vanligt scenario i spelarkön

Alexandra, Yasmin och Tuva vill börja spela fotboll i F2009 som har fullt med spelare. De tre tjejerna är de enda som står i kön till att få spela fotboll i åldersklassen F2009.

Alexandra bor i Solna, anhöriga kan inte/vill inte hjälpa till som tränare och hon har stått i kön i 5 månader. Yasmin bor i Sollentuna, mamma kan hjälpa till som tränare och hon har stått i kön i 3 månader. Tuva bor i Solna, pappa kan hjälpa till som tränare och hon har stått i kön i 2 månader.

Ytterligare 2 månader senare finns det möjlighet för F2009 att ta in endast en ny spelare. Rangordningen blir då följande:


1. Tuva (har en pappa som kan vara tränare och bor i Solna).
2. Yasmin (har en mamma som kan vara tränare).
3. Alexandra (bor i Solna).

Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub