Lagsponsring


Det finns många regler kring sponsring och all sponsring med "motprestation" är förknippad med reklamskatt.

När är en sponsor önskar samarbeta med Vasalunds IF är det alltid styrelsen som äger frågan, oavsett in det rör sponsring av enskilda lag eller hela klubben. All sponsring för enskilda lag måste godkännas av klubben så att dessa inte strider mot centrala avtal. Ett lag i Vasalund IF får alltså inte lägga upp företagsloggor på hemsidor eller trycka företagstryck på kläder utan förankring och godkännande av Kansliet. Kontakta Elias Gergi om du har frågor eller funderingar kring sponsring.


För våra barn- och ungdomslag gäller följande:

  • Sponsring kan tillåtas på till exempel: Overaller, t-shirts, väskor m.m.
  • Sponsring tillåts inte på matchtröjor.
  • Lagen själva ansvarar för att få fram företagets logga i EPS-format

Sponsorn ska i första hand godkännas av fotbollsstyrelsen. Sponsringen får inte gå emot de regler som Svenska Etiska Rådet, har tagit fram vad gäller, rasism, etik och moral och inte heller gå emot Klubbens egna VÄRDEGRUND >>
Sponsorn får inte heller konkurrera med redan befintliga sponsoravtal.

Enligt styrelsebeslut sedan tidigare kommer 10% dras av från den totala sponsrings summan (oavsett storlek på sponsringen) om klubben involveras i administrationen. Detta gäller även när ett lag arbetar någonstans och ska få ersättning för jobbet som föreningen måste involveras i och fakturera. Denna avgift finns för att dels täcka de administrativa kostnader som uppstår i samband med fakturering, och dels för vidareutveckling av ungdomsverksamheten. Tänk på att minimigränsen för fakturering från föreningen är 2500 kronor/sponsor.

Om företaget som vill sponsra er kan tänka sig faktureras direkt genom vår leverantör Sportgrossen, behöver laget inte betala 10% av den totala sponsringen eftersom föreningen inte blir administrativt involverad.
Om ett lag t ex får sponsring på 5.000 kr för att köpa matchtröjor, kan dessa beställas direkt via vår leverantör SPORTGROSSEN >> som i sin tur fakturerar er sponsor kostnaden. På så sätt involveras inte Kansliet och ni får ut hela summan (5.000 kr) istället för 4.500 kr.
Lagen kan inte ta ut sina pengar direkt utan måste alltid kvitta det mot någon cupfaktura eller liknande om pengarna betalas in till föreningen.


Reklamskatt

När beslutet är att sponsringssamarbete kan inledas köper klubben eller Sportgrossen (beroende på vilken väg man valt att gå) in det material som sponsorns namn ska finnas på. Sponsorn blir sedan fakturerad av klubben eller Sportgrossen enligt överenskommen summa (exkl. eller inkl. reklamskatt). Reklamskatten är 8% (om man behöver räkna "baklänges" används procentsatsen 7,41%).

Det är viktigt att detta med reklamskatt sköts på ett korrekt sätt, då det är förknippat med höga böter, om den inte deklareras som den ska, och det är mottagaren av sponsring som är ansvariga för att redovisning sker.


Md image001
Md vasa lf
STOLT PARTNER TILL VASALUND IF
Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md bli partner
Md p19 em kval matchbiljetter
Md superettan
Md cuper
Md domare 2021 22
Md h stlovscamp 2021
Md try out
Md kanpp kholmen inomhus
Md solna lekis
Md klubbshopen
Md anma lan spelarko
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub