Välkomna till Vasalunds IF och Fotbollslekis våren 2020!

I mitten av april startar vi upp nya Fotbollslekisgrupper för barn födda 2015. Fotbollslekis hålls för barn från alla Solnas områden på planer nära ditt barns hemmiljö (Huvudstafältet, Frösunda, Mulle Meck parken, Skytteholms IP). Fotbollslekis startar torsdag 16 april och pågår 1 gång i veckan t o m 30 maj. Fotbollslekis fortsätter sedan under samma dagar och tider på hösten och vilka datum det blir får du information om senare. Träningarna sker under ledning av Vasalunds:s utbildade och erfarna Fotbollskonsulenter och ungdomsledare.

*Pga rådande situation med Coronaviruset kan starten av fotbollslekis skjutas fram ett par veckor (om detta blir aktuellt återkommer vi givetvis med mer information). För att försäkra sig om en plats i den grupp ditt barn önskar att delta behöver ni fortfarande anmäla och betala in lekisavgiften.


En av Sveriges största och bästa barn- och ungdomsföreningar

Vasalunds IF är en av Solna stads största idrottsrörelser med ca 2500 aktiva medlemmar som till största del utgörs av ungdomsspelare. Vi har en effektiv organisation, kommunikation och transparens mot våra medlemmar, vilket uppmärksammats både lokalt och nationellt.

Vasalunds IF har under lång tid varit kända för att förena fotbollskvalitet med sunda värderingar. Genom glädje, leklust, mod och kreativitet uppmuntrar vi våra barn till en passningsorienterad och offensiv fotboll.

Verksamheten bedrivs på följande platser

Dag

Plats

Tid

Kön

Onsdagar

Sockerbiten Pitch (Regementsgatan 23)

17:00-17:45

Pojkar

Torsdagar

Mulle Meck Parken

16:30-17:15 & 17:15-18:00

Flickor & Pojkar

Lördagar

Skytteholms IP (D-plan)

10:15-11:00

Flickor & Pojkar

Då Fotbollslekis utgår 30 april, 1 maj, 21 maj och 22 maj, innebär detta att vissa grupper får färre träningstillfällen än tänkt.

Om ditt barn hamnar i en grupp som får 5 träningstillfällen på våren istället för 6, går det bra att ta igen träningstillfället på en annan vardag eller lördag under vecka 18. För att göra detta behöver du skriva ett mail till elias@vasalundsif.se där du anger vilken dag ditt barn önskar att träna på istället.

Vill du vara säker på att ditt barn kommer med i en träningsgrupp där kompisarna spelar så följer här några bra tips:

1. Du pratar ihop dig med föräldrar till ditt barns kompisar och därefter anmäler ni er omgående och betalar in avgiften kort därefter.

2. Skriv ut och häng upp denna inbjudan på ditt barns förskola. På samma inbjudan skriver du vilken grupp som ditt barn är anmält till (då ser alla kompisar vilken grupp det är och kan då anmäla sig till samma grupp).


Du som förälder är vår viktigaste resurs!

Nästan all idrottsverksamhet i Sverige bygger på att föräldrar hjälper till att träna sina barns lag. Så är det även till stora delar hos oss och därför ser vi mycket fram emot att tillsammans med dig leda ditt barns lag. Under lekistiden håller våra erfarna Fotbollskonsulenter i träningen, men de kommer redan från start att börja involvera dig som är förälder för att sedan på sikt lämna över ledarskapet helt till föräldragruppen.

Fördelen du får hos oss är att våra Fotbollskonsulenter ger dig allt du behöver för att hålla "proffsiga" träningar redan från start. Du behöver inte ha någon större erfarenhet av fotboll utan det centrala är att med hjälp av Fotbollskonsulenterna klara av att hålla fartfyllda träningar med flyt genom mycket lek och smålagsspel. När föräldragruppen tagit över kommer Fotbollskonsulenterna hela tiden att vara i närheten och stötta där det behövs.


Vad kostar det?

Kostnaden för fotbollslekis är 1200 kr och i priset ingår förutom ett medlemskap i föreningen, ett träningspaket till värde av 550 kr. Träningspaketet innehåller följande: En fotboll, en t-shirt, en vattenflaska, ett par strumpor och ett par shorts. Vi har en gemensam storlek för alla barn i denna ålder och träningspaketet levereras vid barnets första träningstillfälle. När anmälan är gjord får du kort därefter en faktura som du behöver betala innan förfallodatum för att garantera ditt barn en plats.

I skrivandets stund har vi inget prova-på erbjudande med anledning av att det försvårar logistiken (materialhantering, planytor, tillsättning av rätt antal ledare) och övrig träningsplanering, vilket i sin tur påverkar träningsflytet negativt. I den här åldern är det av största vikt att barnen erbjuds ett bra träningsflyt. På det vill vi också att alla barnen ska ha fått våra profilkläder när träningarna är igång för att säkra upp en strukturerad miljö som i sin tur ger barnen känslan av trygghet. Av erfarenhet vet vi att detta upplägg bidrar till att nästan varenda barn genomför hela perioden på vårt fotbollslekis.Anmälan görs på nätet

Gå in på www.vasalundsif.se, klicka på "Knattar 2015 Solna" i menyn till höger och fyll i formuläret. Du kommer sedan få en kallelse när det börjar närma sig med tydlig information om vilken dag, tid och plats ni ska börja träna på.

Om du har några frågor kontaktar du Elias Gergi (barn- och ungdomsansvarig) genom att mejla till elias@vasalundsif.se
Några spelare som fostrats i vår knatte- och ungdomsverksamhetHenok Goitom
(Representerat bl a Real Murcia CF och Mallorca CF)Per Karlsson
(Representerat bl a Väsby United och Åtvidabergs FF)

Alexander Milošević
(Representerat bl a Sveriges Herrlandslag och Nottingham Forest)Lisa Ek
(Representerat bl a Kopparbergs/Göteborgs FC och FC Rosengård)
Martin Kayongo-Mutumba
(Representerat bl a AIK och Videoton)

Md myclub sidokomp vasalunds hja rta
Md myclub sidokomp kungsholmen
Md myclub sidokomp solna
Md myclub sidokomp pa sklovscamp
Md myclub sidokomp akademitra ning
Md myclub sidokomp sommarcamp kungsholmen
Md myclub sidokomp sommarcamp solna
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub